Samsung a creat un Repair Mode pentru telefoanele duse la service, care ţine datele în siguranţă

Scris de | 31 iulie, 2022
Samsung a creat un Repair Mode pentru telefoanele duse la service, care ţine datele în siguranţă

Dusul telefonului la service, la reparaţii poate fi foarte stresant pentru că vei rămâne fără „odor” o perioadă de câteva ore, poate chiar zile. Deseori cei care fac asta resetează telefonul şi pot pierde date importante dacă nu le au salvate în cloud. Sau aleg să nu reseteze şi stau cu gândul la un furt de date din partea tehnicienilor de la service. Acum Samsung rezolvă această problemă, lansând un Repair Mode, un mod de funcţionare al telefonului care protejează intimitatea în vreme ce handsetul se află la service.

Samsung a lansat în ultima săptămână acest Repair Mode, începând cu seria de telefoane Galaxy S21. El va fi găsit în zona Battery and Device Care, din setări şi odată activat va duce la un reboot al terminalului. Ulterior vor fi ascunse toate datele personale, de la fotografii la mesaje şi de la conturi de tot soiul până la aplicaţii şi datele lor. Telefonul se va comporta ca şi cum e resetat, fără a fi resetat.

După ce reparaţiile sunt gata îţi vei putea ridica telefonul de la service şi să îi dezactivezi modul Repair. Asta se face cu ajutorul unui cod PIN sau al cititorului de amprente. Samsung nu se opreşte aici şi a creat şi o opţiune tip „log”, un jurnal care înregistrează problemele recente ale telefonului şi ce aplicaţii erau deschise când au apărut bug-urile. E practic un tool de diagnosticare, făcut fără a prelua informaţii personale.

Repair Mode soseşte pe Galaxy S21 printr-o actualizare software şi va ajunge ulterior şi pe alte telefoane. Pentru început asta se întâmplă doar în Coreea de Sud. E drept că Repair Mode e inutil pentru anumite reparaţii mai ample, precum cele ce implică schimbarea plăcii de bază sau a altor componente vitale. Ar putea să nu supravieţuiască nici unui update de firmware.

Etichete: , , , ,

Sursa: Android Police