Ferrari Purosangue a fost prezentat oficial, este primul SUV Ferrari

Scris de | 14 septembrie, 2022
Ferrari Purosangue a fost prezentat oficial, este primul SUV Ferrari

Ferrari a comis blasfemia de a lansa un SUV, imitând abordarea Lamborghini, doar că într-un design ceva mai aerodinamic. Noul model se numeşte Ferrari Purosangue şi poate atinge 310 km/h. O bună perioadă de timp mai marii Ferrari au insistat că nu vor lansa niciodată un SUV, dar iată-i călcându-şi pe inimă.

Ferrari tocmai a dezvăluit primul său automobil cu 4 uşi şi care vine cu un bot alungit şi motor pe benzină. Are un portbagaj generos şi este un vehicul cu tracţiune integrală. În ciuda look-ului şi a designului, Ferrari insistă că acesta nu este un SUV. Purosangue înseamnă „sânge pur” şi dacă acceptăm definiţia Ferrari legată de acest automobil, el este mai degrabă un CUV. În faţă se află un motor V12, o bestie de 715 cai putere.

Motorul se află ceva mai în spatele roţilor din faţă pentru a crea o distribuţie ideală a greutăţii. Ferrari a mai produs automobile cu 4 locuri, dar majoritatea modelelor sale au avut doar 2 portiere totuşi. Scaunele din spate erau ocazional instalate la cererea posesorilor. În cazul lui Purosangue toate cele 4 scaune sunt full size şi ajustabile, o premieră pentru Ferrari. Au şi încălzire şi cele din faţă au chiar masaj.

Există şi opţiunea unui acoperiş complet realizat din sticlă, care poate deveni transparent. Pasagerul din faţă are şi un „second screen”, o tabletă care îi permite să participe activ la experienţa de şofat. Alte gimmick-uri includ un suport pentru pahare şi el este realizat din sticlă. Interiorul e tapiţat cu piele şi Ferrari poate folosi chiar material balistic folosit pentru uniforme militare, la cererea clienţilor.

Purosangue are un sistem de suspensii active, un acoperiş din fibră de carbon şi grosul zonei de jos e realizat din aluminiu. Noul venit nu are ştergătoare, bazându-se pe un flux de aer pentru a ţine parbrizul curat. Suta este atinsă în 3 secunde, conform Ferrari, iar la bord găsim o transmisie automată cu 8 viteze.

Primele unităţi Purosangue se vor livra de la final de an 2023 la preţul de 400.000 de dolari.

Etichete: , , , ,

Sursa: CNN