Qualcomm anunţă un parteneriat cu scuderia Ferrari din Formula 1

Scris de | 10 februarie, 2022
Qualcomm anunţă un parteneriat cu scuderia Ferrari din Formula 1

Qualcomm a dat o lovitură de imagine în vreme ce rivalul NVIDIA tocmai a pierdut tranzacţia cu ARM. Începând din sezonul viitor de Formula 1, monoposturile Ferrari vor puta logo-ul Snapdragon după ce scuderia italiană a confirmat colaborarea cu gigantul american al chipseturilor.

Compania din San Diego va plăti Ferrari pentru a îi afişa logo-ul pe monopost, dar îi va furniza şi soluţii tehnologice pentru maşina Ferrari F1-75. Aceasta va fi dezvăluită pe 17 februarie la Maranello, în Italia. CEO-ul Ferrari, Benedetto Vigna a afirmat că această colaborare va duce scuderia în noua epocă digitală şi în epoca web 3.0. Cristiano Amon, CEO Qualcomm se declară de asemenea încântat de colaborare, punând accentul pe produsul Snapdragon Digital Chassis.

Qualcomm va furniza atât software, telemetrie şi conectivitate, cât şi soluţii pentru un cockpit digital plin de ecrane. Snapdragon Digital Chassis acoperă multiple soluţii auto Qualcomm, printre care şi Snapdragon Ride, care se ocupă de şofatul autonom, Snapdragon Cockpit, pentru experienţe smart în cockpit şi Snapdragon Auto Connectivity. Acest din urmă segment are de-a face cu conexiunile 5G, 4G, Wi-Fi din automobile.

În ultimii ani companii precum Volvo, Honda, Renault şi GM au anunţat că adopta platforme Qualcomm. Totuşi Qualcomm e încă la început pe această piaţă, unde cipurile NVIDIA derivate din Tegra se mişca bine de ani buni deja.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Ferrari