DALL-E, generatorul de artă pe bază de AI este acum disponibil pentru toată lumea

Scris de | 29 septembrie, 2022
DALL-E, generatorul de artă pe bază de AI este acum disponibil pentru toată lumea

Am asistat în ultimul an la o avalanşă de opere de artă create de AI, de la piese care imită sunetul Nirvana la picturi, poezii şi campanii de marketing. DALL-E a fost unul dintre AI-urile cele mai apreciate pentru operele de artă create, atât abstracte, cât şi ultra realiste. Iar acum e disponibil pentru toată lumea.

Până acum trebuia să stai la coadă şi să te înscrii pe o listă pentru a încerca acest generator de imagini de la OpenAI. Compania a renunţat de pe 28 septembrie la lista de aşteptare şi acum oricine poate încerca potenţialul acestui AI (aici). Dacă vreţi să creaţi artă, trebuie doar să vă înregistraţi, să vă creaţi cont mai precis şi să descrieţi ce doriţi ca AI-ul să creeze. Lansarea la scară largă vine după ce OpenAI a extins funcţiile lui DALL-E (precum „Outpainting”), pentru a depăşi limitele imaginilor originale.

În plus a fost implementat şi un filtru mai precis pentru încălcările de politici, precum content sexualizat şi violenţă. E în teste şi un sistem care aduce acest generator de artă în aplicaţii third party. Pe viitor am putea să îl vedem ca un apendice de Instagram sau Snapchat sau chiar o aplicaţie pentru mobil. Sunt multe zone legale gri cu privire la aceste opere de artă şi mai ales cu privire la drepturile de autor.

Getty Images şi serviciile similaer au interzis utilizarea acestor materiale, de teamă că ar putea încălca vreun copyright. Apare din nou discuţia despre drepturile unui AI faţă de cele ale unui om.

Etichete: , , ,

Sursa: Engadget