Competiția TeChallenge, organizată de Honeywell și Universitatea Politehnica din București, a ajuns la final. Care au fost cele mai bune proiecte

Scris de | 14 noiembrie, 2022
Competiția TeChallenge, organizată de Honeywell și Universitatea Politehnica din București, a ajuns la final. Care au fost cele mai bune proiecte

18 proiecte realizate de elevi de liceu și studenți au fost premiate în cadrul celei de-a 6-a ediții a competiției TeChallenge, organizată de Honeywell România și Universitatea POLITEHNICA din București.

TeChallenge este o competiție care se adresează liceenilor și studenților de la facultățile cu profil tehnic din România, care vor să își construiască o carieră în domeniu și să își antreneze creativitatea și spiritul inovator. Anul acesta, s-au încris în competiție 126 de tineri (elevi și studenți de la Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Tehnică de Construcții București, de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și Universitatea Politehnica Timișoara) cu 53 de proiecte (24 aparținând echipelor de studenți și alte 29 aparținând elevilor).

Dintre acestea, au fost selectate pentru finală 20 de proiecte realizate de echipele de liceeni și 14 proiecte realizate de studenți. Astfel, în urma etapei de evaluare a proiectelor, juriul format din reprezentanți ai companiei Honeywell și ai Universității POLITEHNICA din București a premiat 9 dintre proiectele realizate de cei 82 de elevi înscriși la ediția de anul acesta și 9 dintre cele mai ingenioase proiecte realizate de cei 44 de studenți ai universităților care au luat parte la concurs.

La categoria Studenți, premiul I a fost obținut de echipa Universității Politehnica Timișoara cu proiectul unei sere de interior echipate cu un sistem automatizat pentru agricultură care monitorizează parametrii relevanți pentru plante cu ajutorul senzorilor și va acționa în consecință folosind diverși algoritmi inteligenți. La categoria Elevi, premiul I a fost obținut de echipa Liceului Tehnic Buzău, care a dezvoltat proiectul unui colector solar plan pe care își doresc să îl utilizeze pentru încălzirea apei menajere necesare bucătăriei liceului.

Tinerii care se remarcă în cadrul TeChallenge prin proiectele și ideile lor au oportunitatea de a obține apoi un loc în echipa Honeywell, fie în cadrul unor stagii de practică pe durata studiilor universitare, fie ca angajați. Lucrând alături de specialiști din cadrul companiei și aplicând tehnologiile dezvoltate de Honeywell, aceștia își vor putea completa cunoștințele teoretice și practice. Acest fapt îi va ajuta în a-și alcătui lucrările de licență sau disertație, precum și pentru a se orienta mai ușor și mai eficient în carieră.

Până în prezent, peste 500 de tineri au participat la competiția organizată de Honeywell România și Universitatea POLITEHNICA din București, cu un total de 228 de proiecte înscrise.

Etichete: , , , ,