Porsche Engineering a deschis biroul din Timișoara și caută peste 100 de angajați noi

Scris de | 21 noiembrie, 2022
Porsche Engineering a deschis biroul din Timișoara și caută peste 100 de angajați noi

Porsche Engineering, furnizor de servicii tehnologice și subsidiară deținută în totalitate de Porsche, își consolidează prezența în România și anunță deschiderea oficială a biroului său fizic din Timișoara, cu planuri de dezvoltare pe termen lung. Acest demers se înscrie în strategia companiei de a-și întări prezența pe plan local, iar în 2023 Porsche Engineering își propune să extindă echipa locală cu peste 100 de colegi noi, dintre care aproximativ 50 de dezvoltatori și ingineri software vor fi angajați în Timișoara.  

„Prin deschiderea biroului din Timișoara, facem un pas important în procesul de consolidare a prezenței Porsche Engineering în România”, a spus Dirk Lappe, CTO al grupului internațional Porsche Engineering și Președinte al Comitetului Acționarilor pentru filiala din România. „Ne dorim să continuăm povestea de succes a dezvoltării de software pentru vehiculele inteligente și conectate ale viitorului în acest mediu bazat pe inovație – lucrând împreună cu mințile strălucite și cu talentele locale. La fel ca în cazul primei noastre locații din România, cea de la Cluj-Napoca, ne dorim să accelerăm inovația în domeniul dezvoltării de software pentru industria automotive și, în același timp, să cultivăm relațiile cu partenerii noștri și cu întreaga comunitate.”

Biroul din Timișoara este localizat în centrul orașului, în clădirea United Business Center din Iulius Town Timișoara. Acesta are o surprafață de 2.110 metri pătrați și este un spațiu modern, digitalizat, adaptat pentru stilul de lucru în regim hibrid. 

„Porsche Engineering este o companie cu un puternic spirit inovator, iar individul este forța sa motrice. Prin investiția pe care o facem în biroul nostru din Timișoara, o locație dotată cu tehnologiile care susțin modul de lucru hibrid, care le pune la dispoziție colegilor și canale moderne de comunicare internă, ne dorim să continuăm consolidarea unei culturi în care oamenii sunt pe primul loc”, a explicat Marius Mihailovici, Managing Director Porsche Engineering în România. „Mai mult, ne dorim ca pe termen lung să rămânem o parte importantă a conversațiilor și acțiunilor referitoare la provocările sociale sau evenimente de voluntariat, dar și să continuăm să fim un partener puternic în ceea ce privește inovația, educația și implicarea socială”, a completat Mihailovici. Așadar, compania își propune să contribuie în continuare la dezvoltarea industriei locale de software pentru segmentul automotive, să pregătească actuala și viitoarea generație de talente în domeniul tehnologiei, dar și să aibă un rol în dezvoltarea societății. Activitățile sociale care îi implică pe angajații companiei, dar și munca de voluntariat în comunitate reprezintă elemente cheie ale culturii Porsche Engineering.  

În 2023, Porsche Engineering Romania își propune să recruteze peste 100 de oameni în cele două locații din Cluj-Napoca și Timișoara, care au competențe în zone precum AI, Big Data, Cloud, Infotainment, ADAS, Connectivity, dar și în alte segmente din sfera IT pentru automotive care vor susține dezvoltarea vehiculelor inteligente și conectate ale viitorului. 

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,