Una dintre cele mai comune parole folosite în 2021 a fost „samsung”

Scris de | 22 noiembrie, 2022
Una dintre cele mai comune parole folosite în 2021 a fost „samsung”

Un studiu recent dezvăluit cu privire la managementul de parole a prezentat câteva rezultate surprinzătoare. Se pare că printre parolele cele mai utilizate în anul 2021 se numără şi cuvântul „samsung”, cu litera „s” mică.

Cei de la Nordpass, furnizori de soluţii de password management au descoperit că „samsung” este printre cele mai utilizate parole în cel puţin 30 de ţări. Asta înseamnă că milioane de utilizatori din toată lumea sunt expuşi la un hack foarte facil. Şi lucrurile au evoluat, rapid chiar. Dacă „samsung” era pe locul 198 în popularitatea parolelor în 2019, în 2020 era pe locul 189 şi în 2021 pe 78.

În continuare cea mai utilizată parolă rămâne „password”, aleasă de 5 milioane de utilizatori. Alegeri fruntaşe sunt „123456”, dar şi „123456789” şi „guest”. Pe lângă „samsung” mai sunt şi alte branduri care devin parole, precum Tifanny, Nike şi Adidas. Nu uităm şi de branduri auto: kia, mini, Mercedes sunt şi ele pe listă. Problema cu parole ca „samsung” şi altele de 7 cifre/litere e că ele pot fi sparte şi decriptate în aproximativ 7 secunde.

Cea mai simplă şi previzibilă parolă se poate decripta chiar în mai puţin de o secundă. Chiar şi o cifră sau literă face diferenţa, iar trecerea de la 7 la 8 caractere creşte timpul de decriptare de la 7 secunde la 7 minute. Top 10 parole utilizate de milioane de oameni pot fi sparte în mai puţin de o secundă. Morala? Folosiţi parole alfanumerice, litere mici şi mari şi simboluri.

Etichete: , , ,

Sursa: sammobile