IKEA a lansat biciclete electrice Cargo pentru livrările din Europa

Scris de | 23 decembrie, 2022
IKEA a lansat biciclete electrice Cargo pentru livrările din Europa

IKEA îşi continuă iniţiativele verzi şi a lansat un program pilot legat de biciclete electrice, folosite pentru livrări în Europa. Pentru început se fac teste în Olanda, dar şi Lituania, mai precis în Vilnius.

Programul este condus de către Delft IKEA Store din Olanda. Bicicletele sunt unele cu 3 roţi, clar branduite IKEA, în albastru şi galben. Greutatea maximă per comandă este de 30 de kilograme în Lituania, iar o bicicletă poate transporta până la 150 de kilograme. Aceste e-trike-uri reprezintă o modalitate sustenabilă de a face livrări de produse şi a reduce poluarea. Iar cum IKEA e cunoscută pentru cât de compact îşi ambalează mobilierul, am putea vedea chiar şi piese de mobilă livrate astfel.

Conform oficialilor companiei suedeze, bicicleta Sunrider poate găzdui 90% dintre produsele vândute de IKEA. Are cu 98% mai puţine emisii de carbon faţă de alternativele pe diesel. Autonomia ajunge la 100 de kilometri, iar „sosul secret” este abundenţa de panouri solare montate pe lateral. Avem de-a face cu un setup ce include un motor în hub-ul frontal, o soluţie mai ieftină decât motoarele montate median pe astfel de trike-uri electrice.

Vehiculul are o ramă îngustă şi roti destul de mici pentru ce încărcătură poate transporta. Încă nu ştim viteza sa maximă şi în ce măsură performeaza pe vreme geroasă.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Gizmochina