O companie nouă de ride sharing a intrat în România; Cine este SPLASH?

Scris de | 23 decembrie, 2022
O companie nouă de ride sharing a intrat în România; Cine este SPLASH?

Uber şi Bolt se pregătesc să aibă concurenţă, odată cu intrarea startup-ului românesc Splash în zona de ride-hailing. Compania există deja pe plan local, dar activă în zona închirierii de trotinete.

Această evoluţie vine ca urmare a dezvoltării brandului de închirieri de trotinete. SPLASH are o investiţie de peste 1 milion de euro în primul an şi urmăreşte să ajung la 50.000 de utilizatori activi doar în zona de automobile până la final de an 2023. Maşinile se vor putea chema din aceeaşi aplicaţie din care închiriaţi şi trotineta, tot sub numele de Splash – Smart Rides. Are în acest moment 100.000 de utilizatori activi şi aproape 150.000 de descărcări.

SPLASH vrea să aibă o abordare diferită de piaţă de ride sharing locală, cu accent pe corectitudine, calitate şi normalitate. Startup-ul colaborează cu peste 2000 de şoferi din Bucureşti, dar este activ şi în alte câteva oraşe, precum Constanţa şi Cluj-Napoca. Splash Mobility este compania din spatele acestui brand şi ea are capital 100% românesc.

În cei 4 ani de activitate a ajuns la 1000 de trotinete electrice în flota sa. Acest jucător vine pe piaţă în acelaşi an în care FreeNow a părăsit România şi la mai bine de un an după ce Yango a făcut acelaşi lucru.

 

Etichete: , , ,