Cum arată o lume extraterestră creată de la zero? Artistul român Robert Drăgoiu ne introduce într-un scenariu fantastic, suprarealist

Scris de | 13 ianuarie, 2023
Cum arată o lume extraterestră creată de la zero? Artistul român Robert Drăgoiu ne introduce într-un scenariu fantastic, suprarealist

Robert Drăgoiu, alături de 4 artiști din Polonia și 2 din Republica Cehă au fost invitați să participe la un proiect prin care fiecare să realizeze o vizualizare a modului în care își imaginează ei o planetă îndepărtată, locuibilă, cu întregul său ecosistem.

Astfel, în decursul a 30 de zile, Robert, alături de partenerul local ITDirect a creat Elysium, o planetă similară cu Terra, dar foarte exotică, colorantă și vibrantă, cu o floră și o faună foarte diversificate și exagerate. La bază, inspirația artiștilor a venit din progresul omenirii în ceea ce privește tehnologia, care a fost semnificativ în ultimii ani, în multe dintre industrii. Totuși, universul încă rămâne neexplorat și este o dorință mare a oamenilor, deci ne putem doar imagina cum arată părți din el. Acest aspect a fost fascinația artiștilor, poeților și scriitorilor din mai multe timpuri, iar acum, a venit rândul artiștilor grafici să folosească tehnologia pe care au au la îndemână pentru a vizualiza un astfel de univers.

Pentru Robert, inspirația pentru acest proiect și pentru planeta Elysium a venit din vremurile pe care le trăim, din tehnologia actuală, felul în care aceasta a evoluat și influențat foarte mult viețile oamenilor. De asemenea, a fost un exercițiu de imaginație să gândească cum vor arăta lucrurile în viitor, când o tehnologie care este acum considerată experimentală va deveni ceva normal. Pe lângă acest aspect, o altă sursă de inspirație a fost și dorința oamenilor de a coloniza planeta Marte, iar de acolo, Robert s-a gândit cum ar putea arăta o planetă similară, pe care oamenii ar putea să o colonizeze în viitor.

Pentru a realiza proiectul, Robert a folosit aplicații precum Cinema3 și Daz 3D care beneficiază de accelerare hardware, cu ajutorul unei plăci video GeForce RTX 4090, și a ecosistemului NVIDIA Studio.

Placa video GeForce RTX 4090 alături de ecosistemul NVIDIA Studio au fost esențiale pentru tot procesul creativ din cadrul acestui proiect, și nu numai, pentru că multe dintre programele software în care Robert lucrează sunt accelerate de NVIDIA Studio. Acest lucru care l-a ajutat să câștige mai mult timp, având posibilitatea să se dedice mai mult procesului creativ, dar l-a ajutat foarte mult și în Cinema4D, în viewport, unde a putut vedea în timp real modificarile pe care le aducea personajelor, modelelor sau texturilor.

„Cinema 4D este un program foarte puternic în sine, dar faptul că am folosit OctaneRender, care este un renderer bazat pe placa video mi-a accelerat munca de aproximativ 250 de ori față de placa video inițială sau față de un renderer bazat pe procesor,” a spus Robert.

Robert Drăgoiu

Robert Drăgoiu este un designer 3D generalist, cunoscut și sub numele de Mental.OS, care reprezintă o identitate artistică personală ce creează lumi dintr-un viitor foarte probabil. La origine, Robert a fost designer grafic, dar cu timpul, a constatat că este ideile pe care voia să le pună în aplicare erau câteodată limitate de cunoștințele și abilitățile pe care le avea ca designer grafic. Cu timpul, a devenit interesat de zona 3D și pe măsură ce a încercat lucruri noi, a simțit că limitările încep să dispară, în special în ceea ce privește creativitatea sa, iar acum poate să creeze și să implementeze orice.

Etichete: , , , , ,