UE ameninţă TikTok cu interdicţia dacă nu se aliniază legilor până în septembrie

Scris de | 21 ianuarie, 2023
UE ameninţă TikTok cu interdicţia dacă nu se aliniază legilor până în septembrie

UE pune presiune pe TikTok pentru a respecta noul său set de reglementări şi legi, cunoscut pe scurt drept Digital Services Act (DSA). Acest DSA are rolul de a îmbunătăţi moderarea de conţinut pe platformele social media, inclusiv crearea de transparenţă cu privire la motivul pentru care anumite conţinuturi au fost scoase de pe web.

Trebuie şi mai multă transparenţă cu privire la modul în care advertiserii targetează utilizatorii. Comisarul european Therry Breton a discutat cu oficiali TikTok cu privire la noile reguli, subliniind că ele trebuie respectate până la termenul limită de 1 septembrie. Reţelele de socializare pot lua amenzi de până la 6% din veniturile anuale şi lucrurile pot escalada chiar până la interdicţia platformei respective în UE.

De vreme ce TikTok a prins foarte mult la publicul tânăr, are o răspundere în plus. Asta mai ales pentru că tot circulă challenge-uri pe TikTok care uneori se lasă cu răniri ale adolescenţilor, moarte sau tragedii. ByteDance, compania mamă TikTok trebuie să respecte şi GDPR. Compania s-a aflat sub presiune în ultima vreme, după ce a recunoscut că a spionat jurnalişti la final de an 2022.

Pe de altă parte a început să ia măsuri, etichetând entităţile media controlate de stat la final de an 2022. Am văzut postări marcate în legătură cu entităţi din Belarus, Rusia, Ucraina. TikTok rămâne totuşi un subiect fierbinte, aprig dezbătut şi în SUA, unde se încearcă interdicţia sa.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena