Waze ia acum în calcul și stațiile de încărcare pentru vehicule electrice când planifici un drum

Scris de | 15 martie, 2023
Waze ia acum în calcul și stațiile de încărcare pentru vehicule electrice când planifici un drum

Waze a anunțat că va introduce în sfârșit în aplicație o funcție pe care posesorii de mașini electrice și-o doreau de mult timp: posibilitatea de a lua în calcul și stațiile de încărcare pentru acestea, atunci când planifici un drum. Astfel, utilizatorii aplicației pot introduce informațiile autoturismului lor, precum și tipul de încărcător preferat, iar Waze va descoperi cele mai apropiate stații de încărcare de-a lungul drumului pe care doresc să îl facă. Funcția va fi disponibilă la nivel global în „următoarele săptămâni”, conform companiei.

Compania deținută de Google a mai avut o încercare în acest sens în 2021, într-un parteneriat cu Volkswagen, însă acel trial a durat doar câteva săptămâni, iar la sfârșitul său stațiile de încărcare pentru mașini electrice au dispărut din aplicație. De această dată, update-ul este unul „permanent”, conform Waze, care adaugă și că, grație funcției de editare a hărților pe care o poate folosi toată lumea, „datele sunt verificate și actualizate în timp real, pentru a oferi cea mai precisă și informativă hartă posibilă”. Acest lucru este un atu pentru că informațiile despre stațiile de încărcare pentru mașini electrice nu sunt tot timpul actualizate.

Mai multe aplicații de navigație au început să acorde atenție stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice în ultimii ani, chiar deținătoarea Waze, Google, introducând informații despre acestea în Google Maps, precum tipul de încărcător prezent într-o locație, sau numărul de mașini aflate deja la încărcat în locația respectivă. De asemenea, există și aplicații dedicate pentru planificarea călătoriilor cu o mașină electrică, precum A Better Route Planner, PlugShare sau Chargeway, însă Waze rămâne una dintre cele mai folosite aplicații de navigație, ceea ce îi oferă un avantaj față de acestea, pentru cei care sunt deja familiari cu felul în care funcționează.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Waze is adding electric vehicle charging stations to its route planning tool