Adobe a lansat Firefly, propriul său generator de imagini pe bază de AI

Scris de | 22 martie, 2023
Adobe a lansat Firefly, propriul său generator de imagini pe bază de AI

Adobe se alătură trendului generatoarelor de imagini pe bază de AI lansând propria soluţie numită Firefly. Ea vine ca rival pentru Dall-E, Stable Diffusion sau Midjourney. Deocamdată produsul Adobe este în fază beta.

Avem de-a face cu un generator de imagini numit Adobe Firefly, care transformă inputurile de text în imagini. Se poate folosi pentru a adăuga efecte la fotografii existente sau pentru a crea imagini de la zero. Adobe se diferenţiază de rivali prin modul profi în care produce aceste imagini. Stable Diffusion a avut recent probleme legale din cauza utilizării de continyut cu copyright, dar Adobe nu va avea probleme de gen, asigurându-se că artiştii primesc răsplata meritată.

Băncile de imagini pe care Adobe şi-a antrenat botul includ un amestec de imagini cu licenţe, dar şi unele copyright-free. Adobe face şi demersuri pentru ca utilizarea operelor oamenilor de către AI să fie reglementată mai bine. Se discută inclusiv despre un tag universal „Do Not Train”, aplicat de artişti operelor lor, dacă vor să fie „sărite” de AI-urile care se antrenează pe imagini.

Firefly va atrage o gamă largă de utilizatori, de la începători la experţi în ale editării foto. În spectrul mai high end, utilizatorii vor putea „antrena” modele pentru nevoile lor. Dacă ai un stil artistic unic sau ai nevoie de o funcţie aparte, poţi modifica Firefly în funcţie de cerinţele tale. Imaginile se pot stiliza, puteţi crea şi fonturi, schiţele pot deveni picturi, sunt multe variabile.

Puteţi şi adăugă efecte şi face modificări de palete de culoare sau stiluri de pictură şi fotografiere. Puteţi aplica pentru a testa beta-ul pe site-ul companiei.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Slashgear