TikTok a scos bani din buzunare pentru ca influencerii americani să ia parte la protestul împotriva interzicerii rețelei sociale în SUA

Scris de | 24 martie, 2023
TikTok a scos bani din buzunare pentru ca influencerii americani să ia parte la protestul împotriva interzicerii rețelei sociale în SUA
FOTO via AFP

După cum știm cu toții, TikTok se confruntă în această perioadă cu probleme destul de mari în SUA, acolo une mai mulți membri ai Congresului fac eforturi pentru ca platforma socială să fie interzisă. În ultima vreme, au început să apară proteste pro-TikTok, și se pare că influencerii care iau parte la acestea sunt „plătiți” de companie, în sensul că le sunt asigurate toate condițiile de participare, adică avion și cazare, după cum scriu cei de la Wired.

Audiența colectivă a influencerilor invitați de TikTok la protest însumează undeva în jurul a 60 de milioane de followeri, iar aceștia au fost extrem de sinceri cu publicația menționată mai sus și au recunoscut că rețeaua socială le-a pus la dispoziție toate condițiile pentru ca aceștia să facă deplasarea la Washington DC, indiferent din ce parte a Statelor Unite veneau. Aceștia au susținut dreptul la liberă exprimare și au mers pe ideea ca TikTok ajută foarte multe afaceri mici să se dezvolte.

Similar deplasărilor politice din România, un exemplu elcovent fiind cel al autocarelor cu susșinători PSD, care nici măcar nu știau unde merg sau care e scopul deplasării, influencerii de pe TikTok-ul american susțin fără perdea că sunt deplasați de colo colo de către companie. „Mă transportă unde trebuie” spune pentru Wired una dintre influencere, după care adaugă „Mi-au plătit și hotelul, deasemenea”.

Rămâne de văzut care va fi viitorul TikTok în SUA, unde din ce în ce mai multă lume se opune rețelei sociale, fiind de părere că aceasta poate fi folosită în scop de destabilizare și spionaj de către Partidul Comunist Chinez, condus de actualul lider de la Beijing, Xi Jinping. Un alt exemplu din trecut, când o companie din China a avut foarte mult de suferit din punct de vedere comerical, tocmai din cauză că americanii au considerat că devine periculoasă la adresa siguranței naționale, din varii puncte de vedere, este Huawei. Și cunoaștem cu toții ce a urmat după.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: TikTok Paid for Influencers to Attend the Pro-TikTok Rally in DC