Google Bard a primit un upgrade major pentru a concura cu ChatGPT-4

Scris de | 3 aprilie, 2023
Google Bard a primit un upgrade major pentru a concura cu ChatGPT-4

Google simte presiunea upgrade-ului primit recent de Chat-GPT, odată cu sosirea lui GPT-4 şi oferă propria sa actualizare pentru chatbot-ul Bard. CEO-ul companiei, Sundar Pichai a dezvăluit recent că Bard AI va primi modele mai capabile săptămâna ce tocmai a început.

Google dezvăluia Bard cu câteva săptămâni în urmă şi începea cu stângul, cu răspunsuri greşite la întrebări legate de cosmos. Odată cu acele răspunsuri valoarea Google a picat cu 100 de miliarde de dolari. Acum Sundar Pichai a asigurat publicul că Bard va fi upgradat în curând cu un model PaLM (Pathways Language Model) mai inteligent, cu o scalare mai mare şi mai potrivit pentru a face sarcini logice şi a se descurca şi cu cod.

Bard operează în acest moment pe baza unei versiuni mai light şi eficiente de LaMDA. Odată cu PaLM va deveni mai bun la probleme de matematică şi la raţionamente logice. Pichai a recunoscut că Google a avut o abordare conservatoare cu privire la dezvoltarea de AI, ceea ce a dus la limitări în cazul lui Bard. Proiectul a fost discutat cu cofondatorii Google, Larry Page şi Sergey Brin, iar ei au decis să nu lanseze un model mai capabil până ce el nu se va descurca şi cu cele mai grele sarcini.

Recent a fost şi un scandal, apărând bănuieli ca Bard ar fi fost antrenat cu date din ChatGPT. Google a negat asta vehement, deşi informaţia venea de la un fost cercetător în AI de la Google. E interesant că Google a răspuns doar că Bard nu „este antrenat cu ChatGPT” şi nu că „nu a fost”.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Gizmochina