ChatGPT a expus datele personale şi carduri de credit ale utilizatorilor cu plată

Scris de | 26 martie, 2023
ChatGPT a expus datele personale şi carduri de credit ale utilizatorilor cu plată

Nimic nu e perfect în această lume, nici măcar mult lăudatul ChatGPT, care a suferit un bug serios pe 20 martie. Acela a provocat picajul său timp de câteva ore, dar şi expunerea datelor personale ale utilizatorilor serviciului cu plată.

OpenAI, compania din spatele ChatGPT a făcut o postare pe blog în care explica ce s-a petrecut şi de ce a trebuit să dezactiveze chatbot-ul conversaţional o perioadă de timp. Aparent e vina unui bug legat de open source library, care le permitea unor utilizatori să vadă istoricul de chat al altora. Practic, primul mesaj al unei conversaţii noi apărea şi în istoricul de chat al altei persoane, dacă ambii utilizatori foloseau chatbot-ul în acelaşi timp.

Mai grav de atât e că au fost scăpate informaţii legate de plăţi pentru anumiţi utilizatori ChatGPT, care foloseau platforma pe 20 martie. Înainte să fie dat jos câteva ore, câţiva utilizatori au putut vedea numele şi prenumele unor abonaţi, adrese de email, adrese fizice şi chiar ultimele 4 cifre ale cardului de credit, plus data de expirare. 1.2% dintre abonaţii CharGPT Plus activi într-o fereastră de 9 ore au fost vulnerabili la această scăpare legată de carduri de credit.

Serviciul ChatGPT Plus este unul premium, care costă 20 de dolari pe lună şi promite acces la acest Chatbot, chiar şi în timpul perioadelor de aglomerare. Din cauza unui bug unele mailuri cu date importante au ajuns la alţi utilizatori decât trebuia. Un alt mod în care s-a manifestat bug-ul a fost apăsarea pe My Account şi apoi Manage My Subscription, unde în loc să vezi datele tale, le vedeai pe ale altuia.

Între timp a fost aplicat un patch, dar reputaţia OpenAI şi ChatGPT rămâne ştirbită.

Etichete: , , , ,

Sursa: Phone Arena