Baidu, cel mai mare motor de căutare din China, lansează un rival pentru ChatGPT

Scris de | 30 ianuarie, 2023
Baidu, cel mai mare motor de căutare din China, lansează un rival pentru ChatGPT

Gigantul chinezesc Baidu va încerca să concureze cu ChatGPT, cea mai nouă senzație (și potențială problemă) din domeniul tehnologiei, dorind să lanseze un serviciu similar, bazat pe inteligență artificială, care să ofere utilizatorilor informații și să poarte conversații cu aceștia. Cei de la Bloomberg notează că AI-ul va fi bazat pe sistemul Ernie al companiei, un model de machine-learning antrenat în ultimii ani care „excelează la înțelegerea și generarea limbajului natural”, conform spuselor companiei.

Creația celor de la Open AI, ChatGPT, este cea mai nouă senzație din lumea tech, datorită abilităților sale de a răspunde întrebărilor și purta conversații, de a scrie într-o manieră asemănătoare oamenilor și chiar de a scrie cod. Microsoft a investit un miliard de dolari în Open AI în 2019 și acum dorește să integreze anumite aspecte ale lui ChatGPT și în motorul său de căutare, Bing.

De partea cealaltă, Google vede în ChatGPT un potențial rival în domeniul motoarelor de căutare, accelerând investițiile în propriile sale tehnologii de dezvoltare a AI-ului „conversațional”. CEO-ul Sundar Pichai ar fi anunțat un „cod roșu” în acest sens și compania se pregătește să prezinte în jur de 20 de noi produse bazate pe inteligență artificială la conferința sa I/O din luna mai.

Motorul de căutare chinezesc Baidu se află într-o perioadă de creștere destul de lentă și vede în tehnologii asemănătoare lui ChatGPT o metodă de a câștiga teren în fața rivalilor săi. ChatGPT a fost în mijlocul unor subiecte importante din lumea tehnologiei la începutul acestui an și sfârșitul lui 2022, atrăgând atât laude, cât și o mulțime de îngrijorări. Ba mai mult, recent, în cadrul unui experiment, s-a dovedit că acesta poate păcăli profesorii universitari, și a reușit să treacă examene în drept și în afaceri.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: China's biggest search engine is to set launch a ChatGPT rival in March