ChatGPT a luat examene la Drept şi în Afaceri

Scris de | 27 ianuarie, 2023
ChatGPT a luat examene la Drept şi în Afaceri

După ce ChatGPT a pus pe jar mediul academic, care caută metode pentru a depista plagiate realizate cu ajutorul AI-ului, acum reuşeşte să treacă la nivelul următor. E încă ancorat în 2021 cu informaţiile şi neconectat la web, dar a reuşit să… ia examene.

Soluţia celor de la OpenAI a fost subiectul unui studiu al Universităţii din Minnesota. O serie de profesori de drept i-au cerut lui ChatGPT să genereze răspunsuri pentru un examen de absolvire a 4 dintre cursurile facultăţii. AI-ul le-a trecut pe toate 4, dar cu o notă slabă, C+. Între timp Wharton School of Business l-a pus pe AI să treacă un examen de business management.

Acolo a luat un calificativ între B şi B-. Echipele de cercetare au descoperit că AI-ul nu e constant în performanţa sa academică. Grupul din Minnesota a observat că e bun la rezumarea de doctrine şi la înţelegerea de noţiuni legale de bază. Are probleme totuşi cu specificităţile cazurilor şi cu problemele relevante pentru cazuri. A făcut şi greşeli pe alocuri cu matematica de clasa a şasea, când vine vorba de examenul în business.

Bot-ul s-a adaptat totuşi rapid la schimbarea răspunsurilor dacă a avut un „coach” uman să îl asiste. Ambele universităţi au avertizat cu privire la trişarea la examene pe bază de ChatGPT şi restricţionarea accesului la AI. Sunt totuşi voci care cred că ChatGPT poate avea un loc în sala de clasă.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget