Konica Minolta vizează consumul de energie electrică 100% regenerabilă, până în 2050

Scris de | 21 aprilie, 2023
Konica Minolta vizează consumul de energie electrică 100% regenerabilă, până în 2050

Konica Minolta anunță noi decizii pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător. Compania își propune, în primul rând, să atingă zero emisii nete pentru Domeniile de emisii 1, 2 și 3 până în 2050, iar în cel de-al doilea rând, să realizeze produse fabricate din peste 90% resurse regenerabile (materiale reciclate și biomateriale) până în 2050.

Zero emisii nete până în 2050: reducerea emisiilor cu efect de seră prin economisirea energiei

Konica Minolta fidelă angajamentului său față de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite (ODD), consideră Climate Action drept cea mai urgentă măsură de aplicat. Compania lucrează continuu pentru a elimina deșeurile și a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pe întreaga durată de viață a produselor dezvoltate. Compania a înregistrat peste 2,067 milioane de tone de CO2, în 2005, iar până în 2021, cifra a scăzut la 790 mii, ceea ce a reprezentat o reducere de 61%. Astfel, până în 2050, compania își propune să atingă Zero Emisii Nete în Domeniile 1, 2 și 3:

  1. Evitarea consumului de energie și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES)
    1. Înlocuirea surselor de energie care emit GES cu energie regenerabilă
    1. Compensarea emisiilor inevitabile de GES

Mai exact, consumul de energie al dispozitivelor de printare Konica Minolta a scăzut continuu în ultimii ani. Cel mai mare consum de energie, de peste 60%, are loc atunci când tonerul este fixat pe hârtie. Cu tonerul polimerizat Simitri V cu care este dotată seria de echipamente bizhub I, cea mai recentă generație de MFP, Konica Minolta a reușit să reducă temperatura de fixare cu aproximativ 15 grade C, în comparație cu modelele anterioare.

În plus, Konica Minolta își propune să înlocuiască combustibilii fosili cu energie regenerabilă, deoarece arderea combustibilului cu scopul de a genera electricitate produce cantități masive de emisii de gaze cu efect de seră. Compania, membră a RE100 din 2019, s-a angajat să utilizeze 100% energie electrică regenerabilă până în 2050 și 30% până în 2030.

Din acest motiv, Konica Minolta aprovizionează 8,3% din electricitate din surse regenerabile, la nivel mondial, începând cu anul fiscal 2021. Sediul central al Konica Minolta și alte 11 subsidiare folosesc deja energie electrică 100% regenerabilă. Două dintre fabricile din China folosesc același gen de electricitate, ceea ce înseamnă că mai mult de 50% dintre MFP-uri și toate dispozitivele de producție de tipar pentru piața europeană sunt produse cu energie electrică regenerabilă. În plus, fabrica europeană de toner din Franța utilizează energie electrică 100% regenerabilă.

În Europa, Konica Minolta compensează emisiile ce nu pot fi evitate și sprijină proiectele de protecție a climei care vizează înlocuirea combustibililor fosili cu energie regenerabilă, cum ar fi parcurile eoliene, împreună cu partenerul său – Climate Partner. Toate proiectele trebuie să îndeplinească criteriile Gold Standard VER – standard înființat în 2003 de către WWF și alte ONG-uri internaționale pentru a se asigura că proiectele care reduc emisii de gaze cu efect de seră prezintă cele mai înalte niveluri de integritate a mediului și contribuie la o dezvoltare durabilă. Proiectele Gold Standard VER vizează dincolo de aspectele climatice, deoarece acestea țin cont, în mod fundamental, și de aspecte sociale. Konica Minolta oferă clienților săi posibilitatea de a compensa emisiile inevitabile de GES pentru dispozitivele de tipar digital de birou și de producție, prin programul Enabling Climate Compensation. Din 2015, peste 50.000 de tone de emisii au fost compensate.

Cu ajutorul serviciilor remote, Konica Minolta a reușit să economisească 310.760 de kilometri și să “viziteze online” 8.900 de clienți, în Europa, din 2020 până în 2022. Acest lucru înseamnă o reducere de 140.000 de tone de emisii GES.

Acolo unde este posibil, compania încearcă să schimbe transporturile de pe calea aerului sau rutiere, în feroviare și navale. În momentul de față, 90% din transportul de mărfuri din Țările de Jos se efectuează pe râul Rin, iar 40% din transporturi se efectuează deja feroviar, în Italia.

Minimizarea risipei și a consumului resurselor naturale

Konica Minolta își propune să utilizeze mai mult de 90% din resursele recirculate pentru produsele sale, până în 2050. Aceste resurse sunt materiale reciclate și biomateriale. Având în vedere acest obiectiv, compania își propune să permită reutilizarea și reciclarea materialelor de cât mai multe ori posibil, pentru a minimiza deșeurile și consumul de resurse materiale.

În anul fiscal 2021, 11.200 de tone de echipamente de birou scoase din uz au fost preluate înapoi. Dintre acestea, 99% au fost reciclate. Ca parte a Programului Clean Planet, consumabilele ieșite din uz sunt colectate și reciclate din toată Europa.

Etichete: , ,