Elon Musk sapă un tunel de 100 de kilometri sub Las Vegas prin Boring Company

Scris de | 5 mai, 2023
Elon Musk sapă un tunel de 100 de kilometri sub Las Vegas prin Boring Company

Luând o pauză de la proiectele Tesla şi SpaceX, Elon Musk ne oferă un update cu privire la Boring Company. Firma lucrează acum la un tunel cu lungimea de 100 de kilometri sub oraşul Las Vegas.

The Boring Company a primit aprobarea pentru a extinde reţeaua de tuneluri de sub Las Vegas cu 40 de kilomeri, adăugând încă 18 staţii noi la planul intiial. Iniţial Vegas Loop trebuia să fie un sistem de transport subteran cu 45 kilometri de tuneluri şi 51 de staţii. Acum planul a fost upgradat la 100 de kilometri şi 69 de staţii, după ce comisarii din Clark County, Nevada au aprobat extinderea.

Voturile au fost de 6 pro şi 1 contra. Compania a promis să plătească grosul proiectului şi nu statul (acesta achita doar o parte din lucrări). Singurul care s-a opus a fost comisarul Marilyn Kirkpatrick, care a invocat că totul e gândit pentru turişti şi mai puţin pentru angajaţii de la cazinouri, hoteluri şi staţiuni.

Aceştia s-ar fi plâns comisarului că din cauza lucrărilor la tuneluri le e tot mai greu să ajungă la muncă. Vegas Loop deocamdată e în faza incipientă, măsoară doar 3.2 kilometri şi are 5 staţii în zona lui Las Vegas Convention Center. Se vor mai săpa tuneluri spre aeroportul Harry Reid, stadionul Allegiant şi chiar unul spre Los Angeles.

Şi Las Vegas are deja lucrări ample pentru tuneluri de genul, mult mai lungi.

The Boring Company se ocupă cu săparea de tuneluri sub marile oraşe, în care automobile sunt transportate pe platfome la viteze foarte mari şi evită trafcul.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget