Uber oferă acum posibilitatea de a cumpăra bilete de avion în Marea Britanie

Scris de | 10 mai, 2023
Uber oferă acum posibilitatea de a cumpăra bilete de avion în Marea Britanie

Uber anunță că a început să ofere utilizatorilor aplicației sale din Marea Britanie posibilitatea de a cumpăra bilete de avion pe linii interne și internaționale, iar oferta sa în Insulă va continua să se diversifice în acest sens în perioada următoare, conform Financial Times, citați de Engadget. Managerul general al companiei în Marea Britanie, Andrew Brem, a declara pentru FT că acesta este ”cel mai nou și mai ambițios pas” pe care Uber îl face pentru a-și atinge scopul de a deveni o platformă de travel, nu doar una de ride-hailing.

În aprilie anul trecut, Uber anunța planuri pentru a adăuga posiblitatea de cumpărare a biletelor de tren, autobuz și avion direct din aplicația sa. La câteva luni distanță de la acest moment, primele două opțiuni se regăseau deja în aplicație, iar Brem spune că rezervările pentru bilete de tren au fost ”incredibil de populare” până acum, crescând cu 40% în fiecare lună de când au devenit disponibile.

Pentru cumpărarea biletelor de avion, Uber a încheiat un parteneriat cu agenția de turism Hopper, iar Uber va încasa un mic comision din fiecare vânzare, și ar putea și să adauge o taxă în plus în viitor, pentru rezervarea prin aplicația sa. Este neclar momentan ce procent reține Uber dintr-un bilet cumpărat prin aplicația sa. Posibilitatea de a cumpăra bilete de avion în acest mod ar putea însă să îi ajute semnificativ pe cei de la Uber, ținând cont că utilizatorii vor folosi cel mai probabil aplicația și pentru a se deplasa către și de la aeroport.

Se pare că momentan nu există planuri pentru extinderea acestei opțiuni în afara granițelor Marii Britanii, însă Brem a declarat că speră ca acest lucru să se întâmple. Anterior, Uber a oferit călătorii cu elicopterul în New York, însă acest serviciu a fost oprit în timpul pandemiei.

Etichete: , , , , , , ,