Google Pixel Tablet este încă o încercare Google de a fi relevantă pe piaţa tabletelor

Scris de | 12 mai, 2023
Google Pixel Tablet este încă o încercare Google de a fi relevantă pe piaţa tabletelor
Google Pixel Tablet with Charging Speaker Dock Lifestyle Photography

Google a avut de-a lungul anilor tablete Nexus mai apreciate sau mai puţin iubite, dar de la Nexus 7 2013 încoace, adică de un deceniu nu a mai reuşit să conteze. O face din nou odată cu debutul lui Google Pixel Tablet, care a sosit pe 10 mai la Google I/O 2023.

Google Pixel Tablet este o tabletă cu ecran de 10.95 inch, cu panou LCD, ce oferă o rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli şi 500 nits de luminozitate. Are o protecţie specială anti murdărire şi suport pentru stylus USI 2.0. La interior se află procesorul Google Tensor G2 de pe Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a şi Pixel Fold. Însoţit de coprocesorul pentru securitate Titan M2 evident.

Mai primim şi 8 GB RAM LPDDR5 şi 128 sau 256 GB stocare UFS 3.1. Tableta nu impresionează din cale afară la camere, cu un senzor de 8 MP în faţă şi unul cu aceeaşi rezoluţie în spate, ambii cu focalizare fixă. Autonomia oferită de bateria de 27 Whr ar fi undeva pe la 12 ore de streaming video, ceea ce nu e rău deloc.

Pentru securitate a fost integrat un cititor de amprente în butonul Power. Pixel Tablet rulează Android 13 şi va primi 5 ani de actualizări de securitate. Se va vinde pe nuanţele Porcelain, Hazel şi Rose, iar ca ultime dotări de menţionat amintim 4 speakere şi 3 microfoane.

Are şi un dock de încărcare cu boxă şi o interfaţă de andocare magnetică cu pini pogo. Încărcarea se face la 15W. Când nu foloseşti activ tableta, te alegi cu un smart speakear. Pixel Tablet costă 679 euro.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena