Japonia va folosi o sursă de energie solară captată din spaţiu în 2025

Scris de | 30 mai, 2023
Japonia va folosi o sursă de energie solară captată din spaţiu în 2025

Japonia a reuşit să găsească o metodă de a capta energia solară şi acum a dezvăluit că o va aduce pe Pământ până în 2025. O revoluţie în domeniu era realizată de oamenii de ştiinţă japonezi în 2015.

Japonia şi JAXA, agenţia spaţială a acestei ţări au petrecut decenii încercând să aducă energia solară din spaţiu pe Terra. În 2015 a adus 1.8 kilowatts de putere, suficient pentru a alimenta un fierbător elecctric, livrări pe distanţă de 50 metri cu ajutorul unui receiver wireless.

Acum va aduce o tehnologie viabilă mai aproape de mase. Publicaţia Nikkei scrie că un parteneriat între o firmă japoneză şi statul japonez va încerca să aducă energie solară din spaţiu pe Terra până în 2025. Proiectul este condus de Naoki Shinohara, profesor la Universitatea din Kyoto, care a lucrat la astfel de forme de energie solară din 2009 încoace.

Sunt implicaţi mici sateliţi plasaţi în orbită. Ei vor „proiecta” energia solară spre un soi de antene de colectare combinate cu panouri solare, staţii de recepţie aflate la sute de kilometri distanţă. Panouri solare orbitale şi microunde sunt parte a acestui proiect. Aşa ceva apărea la nivel teoretic încă din 1968.

De atunci inclusiv China şi SUA au făcut experimente în această zonă. Problema e că un sistem de genul care poate genera 1 gigawatt de energie, adică echivalentul unui reactor nuclear ar costa 7 miliarde de dolari.

Etichete: , , ,

Sursa: Engadget