Toyota dezvăluie o maşină de curse concept pe bază de hidrogen construită pentru cursa de la Le Mans de 24 ore

Scris de | 11 iunie, 2023
Toyota dezvăluie o maşină de curse concept pe bază de hidrogen construită pentru cursa de la Le Mans de 24 ore

Toyota e gata să facă istorie şi a dezvăluit o maşină de curse concept pe bază de hidrogen, pregătită pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans. E vorba despre GR H2 Racing Concept, care pare să ne indice modul cum va arăta viitorul curselor de anduranţă cu zero emisii.

Toyota chiar vrea un loc în panteonul companiilor care şi-au făcut un nume mare la Le Mans, alături de Ford şi Ferrari. Vehiculele electrice moderne nu sunt foarte practice pentru cursele de anduranţă, din cauza timpilor lungi de încărcare. Ei bine Toyota vine cu soluţia: unitatea de curse Gazoo Racing a dezvăluit un concept GR H2 Racing care va concura în noua categorie Le Mans 24 Hours dedicată vehiculelor pe bază de hidrogen.

Producătorul auto nu a divulgat specificaţii, dar e clar care sunt avantajele: o maşină fără emisii care poate petrece mai mult timp pe pistă şi mai puţin la încărcat. Toyota nici măcar nu a precizat când GR H2 va ajunge pe pistă, dezvăluind doar că e pregătită pentru „competiţii viitoare”. Toyota nu e străină de sporturile cu motor şi automobile pe bază de hidrogen.

Spre exemplu are o versiune pe hidrogen de Corolla implicată în seria sportivă japoneză Super Taikyu încă din 2021. Nu uităm de supermaşina sa hibrid GR010, care a ocupat locuri de top pe podium la Le Mans în 2022. Toyota trece printr-un moment complicat: după ce ani întregi a pariat pe hibride şi maşini pe hidrogen, acum se orientează spre electrice clasice.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget