Virgin Galactic începe zborurile comerciale de pe 27 iunie

Scris de | 16 iunie, 2023
Virgin Galactic începe zborurile comerciale de pe 27 iunie

În această lună vom intra într-o nouă etapă a călătoriilor cosmice, deoarece Virgin Galactic va începe zborurile spaţiale comerciale de pe 27 iunie. Un al doilea zbor are loc în august.

După ani de dezvoltare, Virgin Galactic e gata de zbor pentru clienţii care au plătit. Compania a confirmat că primul său zbor spaţial comercial, Galactic 01 se va lansa între 27 iunie şi 30 iunie. Misiunea inaugurală va transporta 3 persoane de la Italy Air Force and National Research Council, în vreme ce ei vor realiza un studiu asupra efectelor microgravitaţiei.

Galactic O2 se va ridica de la sol în august, cu un echipaj privat. Apoi Virgin va realiza zboruri de genul lunar, deşi detalii despre misiuni viitoare nu prea avem. Primele două zboruri vor fi transmise prin live stream pe site-ul companiei. Virgin a realizat deja primul zbor de test pre-comercial, al cincilea în total la final de mai.

A fost nevoie de multă muncă, întârzieri, eşecuri şi incidente până s-a ajuns aici. Compania a realizat primele zboruri de test SpaceShipTwo în 2013, dar s-a confruntat cu o prăbuşire fatală în 2014, a lui VSS Enerprise. De abia prin 2016 au reintrat lucrurile pe un făgaş normal. Spaţiul cosmic a fost atins în 2018, dar un zbor cu echipaj s-a realizat în 2021, cu tot cu fondatorul Richard Branson la bord.

Virgin operează în pierdere de ceva vreme, pierzând 500 de milioane de dolari doar în 2022. Un bilet este 450.000 de dolari şi va fi nevoie de multe zvonuri pentru a recupera investiţia.

connect sambata la prima tv ora 11

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget