Cât de mult vând antreprenorii români în străinătate prin intermediul eMAG Marketplace

Scris de | 4 iulie, 2023
Cât de mult vând antreprenorii români în străinătate prin intermediul eMAG Marketplace

Cei 5.000 de antreprenori români activi în programul cross-border eMAG Marketplace au realizat exporturi de peste 5 milioane de produse în Ungaria, iar în Bulgaria 3,3 milioane în prima jumătate a acestui an. Jumătate dintre aceștia sunt prezenți în toate cele trei țări din regiune – în România, Ungaria și Bulgaria.

Extinderea rapidă a ofertei de produse în cele două țări a fost accelerată datorită programului Fulfilment by eMAG (FBE) cross-border lansat recent, prin intermediul căruia sellerii pot livra produsele direct din depozitul din România, în Ungaria și Bulgaria, la aceleași costuri. În numai o lună din momentul lansării, un sfert dintre sellerii care erau înscriși în program s-au extins atât în Ungaria cât și în Bulgaria și au intrat în cele două țări.

Sellerii români care sunt activi cross-border vând preponderent produse din categoriile electro-IT, home & deco, produse DIY, consumabile, jucării, auto, fashion și sport. În Ungaria, la fel ca în România, peste 50% dintre produsele exportate de selleri sunt comandate cu livrare la easybox.

Produsele listate de sellerii români în eMAG Ungaria și Bulgaria beneficiază de traducerea în cele două limbi, fără costuri suplimentare, dar și de conversia automată a prețurilor în monedele locale. Mai mult, stocurile pentru toate țările în care sunt activi sunt ușor de gestionat, prin sincronizare automată.

Prin FBE cross-border, eMAG se ocupă de toată logistica, de la recepție, depozitare, picking, împachetare, livrare, relații cu clienții sau retur.

Etichete: , , , ,