BMW lansează ochelarii inteligenţi ConnectedRide pentru motociclişti

Scris de | 9 iulie, 2023
BMW lansează ochelarii inteligenţi ConnectedRide pentru motociclişti

BMW duce într-o nouă direcţie ideea de HUD (Heads Up Dsplay), integrându-i mecanismele pe o pereche de ochelari inteligenţi. E vorba despre BMW ConnectedRide, care tocmai au debutat şi ţintesc spre motociclişti

Acest purtabil vine în întâmpinarea unei probleme: când eşti pe două roţi nu prea ai cum să îţi verifici telefonul. Tehnologia HUD de pe automobile e adusă în linia vizuală a utilizatorului. Afişează informaţii în timp real, metrici precum viteză, informaţii despre navigare şi informaţii despre motocicletă, combustibil, temperaturi. Aşa riderul îşi poate ţine privirea orientată în faţă pentru un drum mai sigur şi imersiv.

Ochelarii ConnectedRide merg mână în mână cu smartphone-ul via conexiune Bluetooth şi aplicaţie dedicată. Cel aflat pe două roţi poate personaliza informaţiile afişate pe ecran şi administra setările atât înainte de drum cât şi în timpul său. Cum? Ochelarii se pot controla prin intermediul unui controller de pe ghidonul motocicletei.

Designul a fost adaptat pentru motorişti şi se va potrivi la fix cu o sumedenie de căşti şi forme faciale, asigurând confort la drumul lung. O baterie Li-Ion asigură 10 ore de funcţionare. Avem la dispoziţie şi lentile certificate UVA/UVB, cu treceri între transparenţă de 85% şi variantă mată. Există chiar şi adaptor RX pentru dioptrii.

BMW ConnectedRide a debutat la BMW Motorrad Days în Berlin pe 7 iulie 2023. Preţul este de 690 de euro.

Etichete: , , , ,

Sursa: arenaev