Google anunță cele mai vizitate și apreciate castele și cetăți din România: Care este lista completă

Scris de | 9 august, 2023
Google anunță cele mai vizitate și apreciate castele și cetăți din România: Care este lista completă

Google anunță câștigătorii celei de-a treia ediții a Recenziei de Aur, un proiect anual prin care premiază cele mai apreciate locații de pe Google Maps. Pentru ediția de anul acesta, Google a premiat cu Recenzia de Aur castele și cetăți din fiecare regiune a țării.

Pentru analiză, Google a selectat locațiile cu un profil verificat și actualizat în Google Profilul Companiei, din categoriile castele, palate, cetăți și fortărețe. Câștigătorul din fiecare regiune istorică a României a fost locația cea mai apreciată din aceste categorii, respectiv cea care a avut cel mai mare număr de recenzii pe Google Maps în regiunea sa și un rating de peste 4,5 stele. Selecția celor nouă câștigători premiați cu „Recenzia de Aur” a fost făcută în urma datelor disponibile pe Google Maps la momentul analizei, în luna mai 2023.

Iată cetățile și castelele care au primit premiul „Recenzia de Aur” în 2023 din partea Google:

RegiuneMonument istoricOraș
MaramureșCastelul KárolyiCarei
CrișanaCetatea OradeaOradea
BanatBastionul Maria TheresiaTimișoara
OlteniaCetatea Medievală a SeverinuluiDrobeta-Turnu Severin
MunteniaCastelul PeleșSinaia
DobrogeaCetatea Medievală EnisalaEnisala
MoldovaPalatul CulturiiIași
BucovinaCetatea de Scaun a SuceveiSuceava
TransilvaniaCetatea Alba-CarolinaAlba Iulia

Castelele și alte obiecte istorice sunt unele dintre cele mai bine cotate atracții evaluate de utilizatori pe Google Maps. Astfel, proiectul Google Recenzia de Aur și-a propus ca anul acesta să facă vizibile cele mai apreciate monumente istorice din CEE (Europa Centrală și de Est) pe Google Maps. Selecția include, pe lângă România, și alte țări precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Croația.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,