WhatsApp îți va permite în sfârșit să trimiți (și să primești) poze la calitate ridicată

Scris de | 18 august, 2023
WhatsApp îți va permite în sfârșit să trimiți (și să primești) poze la calitate ridicată
Foto: WhatsApp

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale serviciilor de mesagerie, precum WhatsApp sau Messenger, este faptul că, atunci când trimiți o fotografie prin acestea, de multe ori calitatea ei este redusă, fotografia fiind procesată pentru a putea fi trimisă și descărcată rapid. Din fericire, WhatsApp vine cu o schimbare importantă în ceea ce privește rezoluția fotografiilor pe care le trimiți și le descarci dintr-o conversație, astfel că va introduce așa-numitele „HD Photos”.

HD Photos înseamnă, în acest caz, trimiterea unei imagini la rezoluția reală. În continuare va fi disponibilă și opțiunea de transfer Standard, care va ocupa mai puțin spațiu și va trimite poza mai rapid, înjumătățind rezoluția fotografiei. WhatsApp nu a spus însă nimic de procesul de compresie al fotografiilor, astfel că nu știm momentan dacă acesta se va aplica și pozelor de tip „HD”. Faptul că vor fi la rezoluția lor naturală le va face însă să arate mai bine, cu siguranță.

Va exista o nouă iconiță „HD”, care poate fi văzută în partea de sus a ecranului, lângă celelalte setări, atunci când trimiți o fotografie. Când o vei apăsa, vei putea selecta între cele două preset-uri de calitate a imaginii, iar toate fotografiile pe care le trimiți vor fi în continuare criptate, indiferent dacă sunt HD sau nu. Noua funcție va fi disponibilă la nivel global, în următoarele săptămâni, și este așteptată să sosească și posibilitatea de a trimite videoclipuri la rezoluția lor reală în curând.

Etichete: , , , , ,

Sursa: WhatsApp finally lets you send higher resolution photos