Logitech anunţă un webcam cu braţ articulat pentru streaming, e-learning şi prezentări

Logitech tocmai a anunţat un nou webcam, unul gândit mai degrabă pentru productivitate şi având un apendice cât se poate de util: un braţ articulat. Logitech Reach e numele acestui produs, gândit în special pentru creatori de conţinut şi educatori.

Aceştia vor putea prezenta un unghi closeup sau de deasupra pentru un obiect de pe birou publicului lor. Logitech Reach e practic un webcam HD montat pe un sistem articulat cu balama. Include o cameră StreamCam montată pe un braţ flexibil şi articulat, care se poate mişca pe orizontală şi verticală pentru a obţine cadrul perfect.

În plus camera se poate roti şi îndrepta spre orice unghi, fie direct în jos, fie în faţă spre exemplu. Va oferi utilizatorilor astfel control complet asupra perspectivei. Reach e perfect pentru o gamă largă de task-uri, inclusiv predare, creat de conţinut şi conferinţe video. Include un buton pentru mişcare verticală şi zoom lossless până la 4.3X. Are chiar şi indicatoare pentru ghidaj, pentru a ţine imaginea dreaptă pe măsură ce muţi camera.

Utilizarea webcam-ului se face destul de uşor. E nevoie pur şi simplu să îi clipsezi baza pe un birou sau o masă şi apoi să pui braţul său astfel încât webcam-ul să fie îndreptat spre obiectul pe care vrei să îl prezenţi. Reach se poate roti şi îndrepta la orice unghi, de la „îndreptat în jos” până drept spre faţa streamerului.

Marele plus e că scapă de nevoia unei camere secundare. Cu o mişcare de încheietura poţi schimba unghiurile. Un inel rotativ în jurul camerei cu marcaje vizibile împiedica rotirile greşite.