Gamin prezintă ceasul Vivoactive 5, cu un ecran upgradat

Scris de | 21 septembrie, 2023
Gamin prezintă ceasul Vivoactive 5, cu un ecran upgradat

Garmin a dezvăluit o parte din colecţia sa de toamnă de ceasuri inteligente şi mă refer aici la Vivoactive 5. Aceste modele vin la ceva veme după Vivoactive 4 şi 4S, care debutaseră în 2019.

Garmin Vivoactive 5 e disponibil deja în SUA contra sumei de 299.99 dolari, în 4 variante de culoare. Are o carcasă cu dimensiune de 42 mm şi e compatibil cu iOS şi Android. E mai uşor şi mai subţire decât predecesorul şi mai important de atât vine cu o muchie a ecranului mai puţin pronunţată. E fabricată din aluminiu prelucrat şi nu dn oţel inoxidabil.

A păstrat polimerul ranforsat cu fibre totuşi şi cureaua din silicon, cea flexibilă şi disponibilă pe negru, alb, albastru şi mov. Ecranul AMOLED de 1.2 inch e cel mai de aprecat upgrade, suportând Always On Display şi o rezoluţie de 390 x 390 pixeli. Autonomia ajunge de la cele 8 zile de pe Vivoactive 4 la 11 zile aici.

Evident totul scade masiv în mod GPS, iar autonomia ajunge la 21 de ore, dar tot e mai bine decât majoritatea ceasurilor de pe piaţă. Acest produs are şi funcţii de sănătate şi fitness binevenite şi mă refer aici la abilitatea de a detecta automat aţipelile şi a le monitoriza, pe lângă somnul nocturn. Există şi Body Battery şi măsurarea nivelului de stres, a saturaţiei de oxigen, a respiraţiei, hidratării şi pulsului 24 din 24.

Mai mult de atât, avei la dispoziţie şi un Sleep Coach, care va învăţa cum să vă odihniţi corect şi mai mult. Apare şi un Wheelchair Mode, un mod special pentru cei cu probleme de deplasare, care folosesc scaun cu rotile.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena