Android Auto 10.6 adaugă o funcție mult așteptată de șoferi

Scris de | 12 octombrie, 2023
Android Auto 10.6 adaugă o funcție mult așteptată de șoferi

Utilizatorii de Android Auto se vor bucura pentru noul update pe care Google l-a lansat pe Play Store pentru această funcționalitate a telefoanelor cu Android. Se pare că noua versiune 10.6 adaugă un simplu buton, care ar putea scăpa utilizatorii de multe bătăi de cap, mai ales dacă foloseau Android Auto în mod wireless.

Poți acum deconecta telefoanele cu Android Auto wireless de la mașină cu o simplă apăsare de buton

Așa cum știu mulți dintre cei care au activat această capabilitate în mașinile lor, Android Auto în mod wireless nu avea, până acum o metodă simplă de deconectare temporară de la mașină. Imediat ce te urci în mașina proprie, compatibilă Android Auto prin WiFi și deja „împerecheată” cu telefonul, cele două sisteme se conectează, iar ecranul de infotainment este ocupat de interfața Android. Problema apare însă când doi utilizatori cu telefoane Android împerecheate cu mașina încearcă să se conecteze simultan la acest sistem.

Versiunea Android Auto 10.6 rezolvă această problemă prin integrarea unui buton de deconectare în notificări. Atunci când un telefon este conectat, sau încearcă să se conecteze la mașină, în centrul de notificări apare un nou buton care permite deconectarea punctuală de la sistem. Astfel, în cazul în care apare un astfel de conflict, în care două telefoane încearcă să se conecteze simultan, poți pur și simplu să deconectezi unul.

Înainte, cel care dorea să se deconecteze trebuia să treacă avionul în mod avion pe parcursul călătoriei, sau măcar să dezactiveze WiFi și Bluetooth pentru a împiedica conexiunea la mașină. De asemenea, dacă telefonul principal se deconecta din varii motive, precum părăsirea temporară a vehiculului, procesul trebuia din nou repetat.

Se pare că nu toți utilizatorii de Android Auto primesc încă această funcție, însă apare, în general după update-ul la Android Auto 10.6. Este posibil ca, la fel ca în cazul altor funcții din aplicații Google, să dureze puțin până când update-ul se propagă și pe serverele companiei, care activează noi capabilități pentru fiecare cont în parte.

Etichete: , , ,

Sursa: Phone Arena