iPhone 16 Pro, în teste fără Dynamic Island

Scris de | 13 noiembrie, 2023
iPhone 16 Pro, în teste fără Dynamic Island

Abia în 2022, după cinci generații de iPhone cu ecran decupat în partea de sus, Apple a ales să perforeze ecranele telefoanelor sale, introducând „Dynamic Island”, o nouă zonă interactivă, unde sunt găzduite și camera și senzorul True Depth pentru Face ID. Se pare că acest artificiu de design este însă unul doar temporar, întrucât compania deja testează prototipuri de iPhone 16 Pro fără acestă „insulă”, ci doar cu un decupaj „normal” pentru cameră.

Testele de ecran sunt făcute pe iPhone 16 Pro, dar sunt slabe șanse ca schimbarea să vină pe acest model

Sursa informațiilor este un alt leaker de pe X, Majin Bu, cunoscut destul de bine în această zonă. Acesta spune că Apple testează un posibil iPhone 16 Pro cu un singur decupaj, în loc de două, pe centrul ecranului, dar nu crede că acesta va ajunge în producție. Întrucât design-ul final pentru iPhone-uri este stabilit în luna martie, mai există timp până atunci până la decizia finală.

Chiar dacă aceste experimente din laboratoarele Apple au loc acum, înainte de lansarea iPhone 16 Pro, cel mai probabil, hardware-ul este folosit doar pentru testarea tehnologiei pentru următoarele generații. Având în vedere cât de bine se vând modelele iPhone 15 în prezent, clienții nu par să fie deranjați de decupajul mare din ecran de pe aceste modele. De asemenea, o schimbare de acest gen ar duce la costuri de producție mai mari, întrucât ar introduce noi componente și noi proceduri de asamblare, este posibil ca Apple să aștepte să integreze și alte tehnologii noi, pentru a putea justifica încă o scumpire odată cu introducerea noilor ecrane.

Tradiția recentă sugerează că Apple ține un design nemodificat cam trei ani, deci iPhone 16 Pro ar putea fi ultimul cu Dynamic Island. Zvonuri din trecut menționau că Apple are de gând să ascundă senzorii pentru Face ID sub ecran, așa cum fac unii producători cu camerele foto frontale. Totuși, Apple nu va ascunde și camera de selfie, întrucât calitatea fotografiilor realizate cu astfel de camere este inferioară, iar iPhone-urile sunt folosite foarte mult pentru fotografie, cu toate camerele incluse. Putem doar presupune că noul iPhone cu un singur decupaj pentru ecran are senzorii extra ascunși sub ecran. Nu avem informații că Apple ar plănui să renunțe la Face ID.

Totuși, un iPhone cu un singur decupaj pentru o cameră frontală pe centru ar fi ceea ce mulți și-au dorit încă de la primul iPhone cu „notch”, iPhone X. Producătorii de telefoane cu Android au adoptat rapid acest design imediat ce au renunțat la decupajele în stil „picătură de apă” și majoritatea încă îl folosesc chiar și pe cele mai recente modele.

Etichete: , ,