Utilizatorii Google Maps, nemulțumiți de noua schemă de culori a hărților

Scris de | 20 noiembrie, 2023
Utilizatorii Google Maps, nemulțumiți de noua schemă de culori a hărților

Google Maps este una dintre cele mai folosite aplicații din lume, așa că o modificare, câtuși de mică, va fi imediat observată și, cel mai probabil criticată. Google a decis însă că vechea schemă de culori de pe Google Maps este cam „învechită” și a schimbat semnificativ felul în care hărțile sunt afișate în aplicația de mobil. Așa cum era de așteptat, utilizatorii și-au manifestat nemulțumirea față de aceste schimbări pe rețelele de socializare.

Google a schimbat culorile drumurilor, apei și pădurilor pe hărțile din Google Maps

Google Maps are un „look” familiar pentru cam toți utilizatorii de internet, întrucât nu și-a schimbat semnificativ interfața de foarte mulți ani. Astfel, o schimbare atât de mare, care modifică culoarea drumurilor din galbenul aprins, ușor de distins rapid, într-o nuanță de gri „plictisitoare”, urma cu siguranță să fie întâmpinată cu critici. De altfel, toate celelalte elemente au primit nuanțe noi. Apa este acum afișată într-un albastru mai șters, pădurile sunt acum afișate cu un verde mai pronunțat, iar indicatorul care marchează ruta pe care o urmezi este acum afișat într-un albastru intens.

Noul Google Maps (stânga) vs. vechiul Google Maps (dreapta)

Desigur, aceste schimbări nu sunt fundamentale, și nu afectează funcționalitatea aplicației în niciun fel. Unii utilizatori spun că pur și simplu nu le plac noile culori și că și-ar dori să se întoarcă la vechea schemă, dacă ar exista această opțiune. Alții nu înțeleg de ce era necesară o schimbare de acest gen, după ce vechea variantă a funcționat fără probleme pentru foarte mulți. Alții spun că drumurile sunt acum mai greu de văzut la un nivel mai mic de zoom, sau că faptul că aceste noi culori sunt cam „sterse” duc la dificultăți în identificarea anumitor detalii.

Google nu a comentat până acum asupra acestor schimbări și nici nu a justificat decizia de a schimba paleta de culori a hărților. Cel mai probabil, va trebui să ne obișnuim cu noile hărți, iar în timp nici nu ne vom mai aminti că elementele acestora aveau o schemă de culori diferită.

Etichete: ,

Sursa: via Android Authority