Ikea lansează senzori „smart home” care îți pot proteja casa

Scris de | 29 noiembrie, 2023
Ikea lansează senzori „smart home” care îți pot proteja casa

Ikea a intrat devreme în domeniul smart home cu becuri, întrerupătoare, draperii, boxe și alte astfel de dispozitive conectate, iar acum își va extinde gama cu senzori. Avantajul acestor noi senzori care te vor ajuta să îți protejezi casa este accesibilitatea, întrucât noua gamă pornește de la prețuri de 9,99 euro. 

Senzorii Vallhorn, Badring și Parasoll au prețuri accesibile și pot fi integrați în sistemele „smart” deja existente

Este vorba despre trei noi senzori care pot fi montați în casă și integrați în aplicațiile Dirigera și Ikea Home. PARASOLL este numele senzorului pentru ferestre. Acesta se montează pe ferestre sau uși și permite sistemului smart home să știe dacă acestea sunt închise sau deschise. Astfel, poți realiza scenarii de utilizare precum aprinderea becului de la intrare atunci când deschizi ușa, sau trimiterea unei notificări dacă ușa sau geamul rămân deschise pentru câteva minute, sau dacă te îndepărtezi de casă. 

Senzorul de mișcare VALLHORN este un senzor obișnuit, care permite realizarea de acțiuni atunci când simte mișcare. Cel mai des, un astfel de senzor este instalat pentru a aprinde becuri atunci când o persoană trece prin fața lui. 

În cele din urmă BADRING este un senzor de inundații. Acesta poate notifica utilizatorul în cazul în care simte umiditate, instalarea lui fiind recomandată în locuri în care există acest risc. De exemplu, poate fi instalat în baie sau în bucătărie, în zona țevilor. Acesta este dotat și cu o alarmă, dar trimite rapid și notificări către aplicație atunci când detectează scurgeri de apă.

Senzorii pot fi conectați la Hub-ul smart DIRIGERA de la Ikea pentru a interacționa cu alte dispozitive „smart” din casă, cât și pentru configurări de scenarii de utilizare. 

Ikea spune că aceste produse sunt bazate pe tehnologia de la Zigbee, ceea ce ar trebui să permită celor care au deja un sistem de acest gen în casă să le integreze ușor. PARASOLL și VALLHORN intră la vânzare din ianuarie 2024, în timp ce BADRING va ajunge în magazinele IKEA din aprilie 2024. Fiecare va costa câte 10 euro. 

Etichete: , , , , ,

Sursa: Ikea