Niște utilizatori Google Drive s-au trezit cu datele șterse fără motiv

Scris de | 29 noiembrie, 2023
Niște utilizatori Google Drive s-au trezit cu datele șterse fără motiv

Stocarea datelor în cloud este o apucătură a omului modern, iar în 2023 am ajuns să luăm de bune aceste servicii. Îți oferă spațiu de stocare contra unor sume modice, iar tu nu trebuie decât să ai încredere în companie și serviciul pe care ți-l oferă aceasta. Sună bine, nu? Doar nu o pica Google mâine și ia cu el toate datele mele – și cred că fix la asta s-au gândit toți cei care folosesc Google Drive, serviciul de stocare în cloud oferit de gigantul tech. Numai că zilele trecute, câțiva utilizatori s-au trezit cu datele șterse.

Primele plângeri referitoare la problema asta au început să apară săptămâna trecută pe forumurile Google. Nu a durat mult și după prima, reclamațiile au continuat să curgă iar numărul „păgubiților” a sărit de 300. Nu pare un număr chiar atât de mare, însă țineți cont că aici vorbim doar de thread-urile deschise de aceștia pe forumul dedicat Google Drive – numărul real ar putea fi mult mai mare, dar poate că unii n-au observat încă lipsa datelor din Google Drive, și mai mulți sunt cei care nu se obosesc să facă un cont, urmat de un thread pe forumul de plângeri.

Cei de la Google știu deja despre această problemă și îi investighează cauzele, dar până atunci, un angajat al companiei a avut câteva recomandări de făcut. Acesta le sugerează utilizatorilor afectați să nu își deconecteze niciun cont de la aplicația Google Drive, și nici să nu șteargă sau să mute folderul aplicației. Nu se știe cauza problemei, dar în momentul de față mișcarea logică pentru orice utilizator ar serviciului ar fi un back-up local al datelor.

Întâmplarea asta n-ar trebui trecută cu vederea – chiar dacă nu s-a întâmplat nimic grav sau tragic, trebuie să fim cu băgare de seamă. Dacă un serviciu precum Google Drive a suferit o eroare de acest fel, atunci unde mai sunt în siguranță datele tale? Și da, știu, Google nu o să dispară azi sau mâine, dar nu cred că o să renunț la SSD-ul extern prea curând, atunci când discutăm despre backup de date importante.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: