Cum îți recuperezi fișierele pierdute din Google Drive

Scris de | 7 decembrie, 2023
Cum îți recuperezi fișierele pierdute din Google Drive

Utilizatorii de Google Drive s-au trezit peste noapte cu fișiere lipsă, iar Google nu avea o explicație pentru asta. Se pare că rezolvarea a durat mai bine de o săptămână, însă pentru anumiți utilizatori aceasta ar putea veni prea târziu. Problema pare că a afectat exclusiv utilizatorii de Google Drive pe desktop, iar rezolvarea vine sub forma noii versiuni a aplicației, care aduce serviciul la versiunea 85. Pașii pentru a restaura fișierele „pierdute” sunt simpli, însă nu există garanția că vor funcționa din cauza unor variabile importante. Iată ce trebuie să faci dacă ai fost afectat de acest bug.

Google a integrat un instrument de recuperare a fișierelor care au dispărut în cea mai nouă versiune a aplicației desktop

Google spune că primul pas pentru a recupera fișierele pierdute este update-ul aplicației desktop la versiunea 85.0.13.0, adică cea mai recentă. Poți face acest update direct din aplicația desktop. Este foarte important însă să rămâi autentificat în Google Drive și să nu de deloghezi nicio secundă. De altfel, este important să nu fi încercat să te deloghezi în timpul dintre momentul în care ai sesizat că lipsesc fișiere și acum. Odată ce update-ul este instalat, iată care sunt pașii de urmat pentru a recupera fișierele pierdute:

  1. Te asiguri că Google Drive este instalat și este pornit
  2. Apeși pe iconița din System Tray pentru a accesa „meniul”
  3. Ții apăsată tasta Shift și apeși pe Settings
  4. Apeși pe butonul Recover from Backups

Dacă ai rămas autentificat pe toată această perioadă, Google Drive va căuta ultima dată când au existat acele fișiere și le va restaura. Acestea vor fi stocate în Google Drive Recovery, un nou folder în Google Drive. Este important să aveți destul spațiu de stocare pentru a restaura acele fișiere. Dacă nu există destul spațiu, va trebui să îl eliberezi și să încerci din nou.

În cazul în care mesajul întors este „nu există backup-uri”, înseamnă că te-ai delogat între timp și că acele log-uri nu mai există. În acea situație, Google spune să nu îți pierzi speranța și să creezi un raport de feedback prin intermediul aplicației cu tag-ul #DFD84. Google va veni cu o soluție și pentru acești utilizatori, probabil încercând să recupereze copiile de siguranță din cloud. 

Etichete: , ,

Sursa: Android Central