Orange și Orange Romania Communications au ajuns la un acord de fuzionare. Guvernul a dat „binecuvântarea”

Scris de | 29 decembrie, 2023
Orange și Orange Romania Communications au ajuns la un acord de fuzionare. Guvernul a dat „binecuvântarea”

Orange a anunțat astăzi că a semnat un acord cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării în vederea fuzionării Orange România și Orange Romania Communications. Cei doi acționari confirmă astfel intenția de a crea un operator de telecomunicații convergent prin această absorbție.

Acordul vine ca urmare a achiziționării de către Orange a unei participații de 54% în OROC (fost Telekom Romania Communications) în septembrie 2021. Conform acestui nou acord, ambele părți au convenit asupra unei structuri în care Orange va deține 80% din capitalul social și 80% din drepturile de vot în entitatea rezultată, în timp ce MRID va deține 20% din capitalul social și 20% din drepturile de vot.

Orange România a raportat venituri individuale de 1,2 miliarde de euro în 2022, în timp ce Orange Romania Communications, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații fixe din România, a raportat venituri de 513 milioane de euro în 2022.

Tranzacția va avea ca scop valorificarea bazei comune de clienți Orange și Orange Romania Communications, optimizarea conținutului, a costurilor rețelei fixe și IT și simplificarea guvernanței corporative.

Finalizarea tranzacției este așteptată în prima jumătate a anului 2024.

Etichete: , , ,