Google Maps pe Android primește o funcție utilă de la varianta de iOS a aplicației

Google-Maps-gets-useful-function-to-avoid-Christmas-shopping-confusion

Google Maps pe Android va deveni mai bun grație variantei de iOS a aplicației, deoarece va primi una dintre funcțiile care erau până acum exclusive pe aceasta. Este vorba de un update care arată vremea și indexul calității aerului fix în zona pe care o cauți pe Google Maps. Observat inițial în octombrie anul trecut, acest update va introduce temperaturi în timp real, condiții atmosferice și un index al calității aerului, toate acestea personalizate în funcție de zonă, conform 9to5Google. La fel ca pe varianta de iOS, aceste informații se schimbă în funcție de felul în care te muți pe hartă, și vor dispărea atunci când apeși pe ceva. De asemenea, dacă apeși pe iconița de vreme, vei avea și mai multe detalii, precum o predicție a următoarelor 6 ore și „real-feel”-ul temperaturii. Iar o apăsare pe iconița de index a calității aerului îți va arăta cum stă situația în întreaga zonă.

Google Maps funcționează cu informații despre vreme, precipitații și calitatea aerului provenit de la The Weather Channel. Tocmai de aceea, dacă vrei să afli mai multe despre vremea dintr-o locație pe Maps, există și o scurtătură către The Weather Channel, plasată dedesubtul predicției pe următoarele 6 ore.

Actualizările despre vreme sunt realizate în timp real, astfel că poți urmări vremea într-un loc în timp ce navighezi spre el, și să observi dacă va ploua, ninge sau orice altceva până când ajungi acolo. Funcția aceasta era activă deja pe varianta de iOS a Google Maps, dar nu se știe de ce a durat atât până să ajungă și pe Android. Update-ul va fi disponibil în curând pe toate device-urile care rulează sistemul de operare al celor de la Google.