OnePlus explică de ce nu oferă 7 ani de actualizări de Android, la fel ca Samsung și Google

Scris de | 6 februarie, 2024
OnePlus explică de ce nu oferă 7 ani de actualizări de Android, la fel ca Samsung și Google

Președintele OnePlus, Kinder Liu, a dezvăluit într-un interviu pentru Tom’s Guide de ce telefoanele sale nu primesc aceeași perioadă de suport software precum modelele de la Google sau Samsung, de 7 ani. Aceste inițiative de a livra actualizări pe termen lung pe dispozitive sunt noi pe piața Android, însă s-ar putea ca OnePlus să nu mai extindă prea curând perioada de suport software, conform declarațiilor lui Liu.

Se pare că utilizatorii de OnePlus nu se vor bucura de actualizări pe perioade de timp mai lungi

Întrebat dacă OnePlus va egala în viitor perioadele de suport software de la Samsung și Google, președintele companiei spune că sunt lucruri mai importante decât suportul software, precum fluiditatea expreienței de utilizare. De asemenea, acesta nu crede că telefoanele care vor mai primi actualizări software peste 7 ani vor putea rula la fel de bine pe cea mai nouă variantă de Android, și nici nu crede că bateriile, care cu siguranță se vor degrada în acest timp, vor putea rezista atât de mult.

„A oferi pur și simplu politici de actualizare software pe termen mai lung ratează complet esența problemei. Nu doar politicile de actualizare software sunt importante pentru utilizator, ci și fluiditatea experienței de utilizare a telefonului.”, a declarat Kinder Liu. „Unii producători susțin acum că umplutura sandvișului lor – software-ul telefonului – va fi încă comestibilă în șapte ani. Dar ceea ce nu vă spun este că pâinea din sandviș, experiența de utilizare, poate fi mucegăită după patru ani. Atunci, o politică de actualizare software pe șapte ani nu mai are importanță pentru că restul experienței cu telefonul este slabă.”, a concluzionat acesta.

În prezent, Oppo și OnePlus oferă suport software pentru actualizări de sistem pe o perioadă de patru ani pe modelele flagship, și de cinci ani pentru actualizări de securitate. În viziunea companiei, acesta este o durată de viață maximă pentru acumulatorul unui smartphone, dar și limita pentru care poate oferi o experiență de utilizare fluidă  celor care decid să folosească dispozitivele mai mult timp.

Desigur, problema bateriei ar putea fi rezolvată prin vânzarea de componente și furnizarea de instrucțiuni de reparații acasă. O astfel de inițiativă ar putea prelungi semnificativ durata de utilizare a unui smartphone. Uniunea Europeană deja ia măsuri în această direcție, iar OnePlus va trebui să se conformeze odată ce legea pentru drepturile la reparații va fi finalizată. Pe lângă piese de schimb și suport software extins, companiile care vând produse în Europa vor trebui să ofere și garanție pentru încă un an pentru produsele care au fost reparate pe baza garanției.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,

Sursa: Tom's Guide