Bitdefender oferă gratuit soluții de securitate cibernetică tuturor spitalelor publice din România. Cum se accesează Bitdefender MDR Foundations

Scris de | 13 februarie, 2024
Bitdefender oferă gratuit soluții de securitate cibernetică tuturor spitalelor publice din România. Cum se accesează Bitdefender MDR Foundations

Bitdefender va oferi acces gratuit la soluții de securitate informatică destinate mediului de business tuturor instituțiilor sanitare publice din România, ca parte a unui demers de a le întări reziliența în fața recentelor atacuri informatice devastatoare. 

Instituțiile sanitare publice de toate dimensiunile, de la cabinete medicale, la spitale județene de mari dimensiuni, pot solicita acces gratuit timp de 12 luni la soluția Bitdefender MDR Foundations vizitând acest site.

Astfel, Bitdefender pune la dispoziție un serviciu de administrare a securității IT, pentru ca unitățile să poată beneficia de protecție 24/7 chiar dacă nu au personal de specialitate numeros. Serviciul oferă acces permanent la o echipă de elită de experți în securitate cibernetică și se bazează pe tehnologiile din spatele Bitdefender GravityZone Enterprise.

„Atacurile ransomware la adresa sistemului sanitar din România ne arată încă o dată că hackerii acționează lipsit de orice etică lovind cele mai vulnerabile ținte, fără să țină cont de potențialele pierderi de vieți omenești pe care le pot cauza asemenea acțiuni. Bitdefender vine în sprijinul acestor instituții oferind acces gratuit la serviciile sale astfel încât activitatea spitalelor să se desfășoare neîntrerupt și fără a pune vreun moment în pericol sănătatea pacienților”, spune Florin Talpeș, cofondator și CEO al Bitdefender.

Atacurile ransomware împotriva spitalelor reprezintă una dintre cele mai grave amenințări cibernetice, având consecințe devastatoare asupra furnizării de îngrijiri medicale și a pacienților. Blocarea datelor medicale ale pacienților internați poate duce la întârzieri în diagnosticare, tratament și chiar intervenții medicale urgente.

Accesul la soluțiile de securitate Bitdefender va fi oferit gratis pentru o perioadă de un an.

De ce sunt spitalele mai vulnerabile

Industria sănătății este printre cele mai vulnerabile la atacuri informatice. În jur de două treimi dintre unități au fost afectate de o amenințare informatică la un moment dat, conform unor studii recente. Furnizorii de servicii medicale sunt o pradă ușoară pentru infractorii informatici, ei exploatând lacune atât în sistemele informatice, cât și erori umane sau lipsa unor soluții de securitate performante.

Multe din echipamentele electronice folosite în spitale nu pot fi protejate cu soluții tradiționale de securitate, iar doctorii, asistenții și infirmierii nu sunt instruiți adecvat să depisteze un potențial atac informatic. Deseori, departamentul IT se confruntă cu o lipsă de personal calificat pentru a opri un atac în curs.

Etichete: , , ,