Airbnb interzice folosirea camerelor de supraveghere în interiorul locuințelor

Una dintre problemele principale de intimitate de pe Airbnb este adresată în cea mai nouă decizie a companiei. Proprietarii de Airbnb aveau, până la începutul acestei săptămâni, dreptul de a plasa camere de supraveghere în „zonele comune”, precum holuri, bucătării sau sufragerii, cu interdicții aplicate asupra dormitoarelor și băilor, din motive evidente. Mulți proprietari de locații de pe Airbnb profitau de această regulă pentru a verifica dacă cei care stau într-una dintre proprietățile lor respectă regulile și nu fac petreceri, nu fură obiecte sau nu cauzează diverse pagube.

Airbnb a luat însă decizia de a interzice folosirea camerelor de supraveghere în tot spațiul interior al locuințelor, spunând că prioritizează intimitatea clienților. Astfel, „gazdele” au ca termen limită data de 30 aprilie 2024 pentru a îndepărta orice cameră de supraveghere din interiorul locuințelor/apartamentelor de închiriat, indiferent de felul în care sunt amplasate sau scopul lor.

O altă regulă impusă de Airbnb limita folosirea camerelor ascunse, și orice tip de filmare trebuie să fie menționată pe site. Camerele pot fi amplasate acum doar în exteriorul locuinței, dar nu cu fața spre o fereastră. De asemenea, sunt interzise în continuare camerele în locuri desemnate ca fiind private, precum o saună sau un duș amplasat în afara locuinței.

Există și o nouă regulă care se referă la dispozitivele de măsurare a decibelilor, pe care unii proprietari au început să le folosească după ce Airbnb a interzis organizarea petrecerilor de către cei care închiriază o locație. Acestea sunt în continuare permise, însă gazdele vor trebui să declare că le folosesc și să le plaseze numai în zonele comune. Modificările survin ca urmare a unor creșteri în numărul plângerilor care se referă la descoperirea unor camere ascunse în spațiile pe care le închiriază, inclusiv în dormitoare.