Microsoft anunță Office 2024 „LTSC”, versiunea fără abonament lunar. Ce îmbunătățiri include

Scris de | 19 martie, 2024
Microsoft anunță Office 2024 „LTSC”, versiunea fără abonament lunar. Ce îmbunătățiri include

Majoritatea produselor software profesionale importante au fost deja mutate pe abonamente, însă nu toți utilizatorii care le folosesc au nevoie întotdeauna să fie la curent cu cele mai noi capabilități ale acestora, și nici nu doresc să plătească constant pentru acces la ele. Din fericire, Microsoft încă oferă o opțiune pentru utilizatorii pachetelor Office pentru a le cumpăra, din când în când. Următoarea versiune majoră de Microsoft Office va fi disponibilă în curând și va putea fi cumpărată o singură dată pentru utilizare perpetuă.

Încă putem cumpăra Microsoft Office „cu banii jos”, fără a ne abona la Microsoft 365

Microsoft Office LTSC 2024 (Long-Term Servicing Channel) va fi disponibil începând din luna aprilie pentru un preview comercial pentru anumiți parteneri, dar se va lansa oficial cândva mai târziu pe parcursul anului. Nu avem încă o dată oficială, însă avem confirmarea că acest pachet va fi disponibil. Conform Microsoft, acest pachet oferă doar „o parte din valoarea aplicațiilor Microsoft 365”, sugerând astfel că este un pachet „inferior”, întrucât lipsesc bonusuri precum stocare de 1 TB în cloud și actualizări de funcții constante.

Office LTSC 2024 va fi disponibil, cel mai probabil, în a doua jumătate a anului, pentru sisteme de operare precum Windows 10 și 11, de la Microsoft, dar și pentru macOS. Pentru cei care au nevoie de versiuni 32-bit, această versiune va fi de asemenea disponibilă, alături de cea implicită care vine cu instrucțiuni pe 64 de biți. Noul Office va primi suport software pentru cinci ani în schimbul cumpărării unei licențe „one time”.

„Știm că unii clienți au scenarii de nișă, dar importante, care necesită un canal de service pe termen lung cu adevărat: dispozitive regulate care nu pot accepta actualizări de funcționalități pentru ani la rând, dispozitive de control al procesului pe linia de fabricație care nu sunt conectate la internet și sisteme specializate precum echipamentele de testare medicală care rulează aplicații încorporate ce trebuie să rămână învechite. Pentru aceste cazuri speciale, Microsoft continuă să ofere și să susțină Canalul de Servicii pe Termen Lung pentru Office (LTSC). Astăzi, ne bucurăm să anunțăm că previzualizarea comercială a următoarei versiuni Office LTSC – Office LTSC 2024 – va începe luna viitoare, iar disponibilitatea generală va urma mai târziu în acest an.

De asemenea, intenționăm să lansăm o nouă versiune a suitei Office pentru consumatori care va fi disponibilă on-premises mai târziu în acest an: Office 2024. Office 2024 va fi, de asemenea, susținut timp de cinci ani cu modelul tradițional de „achiziție unică”. Nu avem în plan să modificăm prețul pentru aceste produse la momentul lansării. Vom anunța mai multe detalii despre noile caracteristici incluse în Office 2024 mai aproape de disponibilitatea generală.”, au declarat reprezentanții Microsoft.

Ce aduce nou Office 2024

Cea mai recentă versiune de Microsoft Office într-un pachet unitar care poate fi plătit o singură dată a fost în 2021. Între timp, aplicațiile Office au primit noi actualizări software cu funcționalitate nouă. Aceste actualizări au fost livrate direct pentru utilizatorii de abonamente Microsoft 365, dar cei care folosesc Office 2021 vor trebui să cumpere noul Office 2024 pentru a primi acces la câteva funcții noi în aplicațiile incluse.

Ce-i drept, îmbunătățirile sunt minore, iar dacă nu ai nevoie neapărat de aceste funcții, probabil că poți sări fără probleme peste această versiune, dacă ai deja un Office mai vechi pe care încă îl folosești fără probleme. Iată noutățile promise de Microsoft:

  • opțiuni noi de creare a întâlnirilor și îmbunătățiri la căutare în Outlook
  • zeci de funcții și caracteristici noi în Excel, inclusiv grafice dinamice și matrice
  • performanță îmbunătățită, securitate sporită și accesibilitate.

Etichete: , , , ,