Cât valorează o carte de vizită semnată de Steve Jobs

Deși cofondatorul Apple, Steve Jobs, a murit acum mai bine de un deceniu, e un nume foarte bine împământenit în memoria fanilor tehnologiei, iar obiectele semnate de el sunt în continure foarte valoroase. Dovada stă în următoarea știre: o carte de vizită Apple, de la începuturile lui Jobs în companie, tocmai s-a vândut la licitație pentru 181.183 de dolari.

Cartea de vizită semnată undeva în jurul anului 1983 este unul dintre cele șase obiecte cu autofgraful lui Jobs oferite în cadrul licitației „Steve Jobs și Revoluția Computerului Apple”, organizată de compania RR Auction.

Cartea de vizită a adus cea mai mare sumă de bani dintre toate obiectele legate de Jobs și este, totodată, una dintre cele cinci cărți de vizită semnate vreodată, care să vină la pachet și cu autentificare oficială.

Un cec, al doilea cel mai scump obiect vândut la licitație

În ceea ce privește prețurile de vânzare, cartea de vizită a fost urmată îndeaproape de un cec semnat de Jobs în 1976, care s-a vândut pentru 176.850 de dolari.

Cecul este remarcabil deoarece e semnat înainte cu două săptămâni de fondarea oficială a Apple. La momentul la care a fost scris, pe 19 martie 1976, Apple nu tipărise încă cecuri personalizate. Pentru a remedia problema, Jobs a scris de mână „Apple Computer” ca nume al companiei. De asemenea, adresa de pe cec este cea a celebrului „Garaj Apple” din Palo Alto, locul în care a fost fondată compania.