Ceasurile Fitbit pierd accesul la aplicații și cadrane „custom” în Europa

Scris de | 25 martie, 2024
Ceasurile Fitbit pierd accesul la aplicații și cadrane „custom” în Europa

Brandul Fitbit era cândva unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de dispozitive de monitorizare a sănătății și sportului, însă achiziția Google pare să fi limitat ambițiile acestui brand în loc să îl propulseze și mai sus. O serie de produse slab primite și decizii ciudate în legătură cu serviciile oferite, precum necesitatea unui abonament lunar pentru acces la anumite funcții care sunt oferite gratuit de alți producători, fac aceste modele greu de dorit. Se pare că noi cerințe din partea UE, pe partea de confidențialitate a datelor, fac achiziția smartwatch-urilor Fitbit și mai greu de justificat: eliminarea aplicațiilor și cadranelor din partea terților.

Modelele Fitbit Versa, Ionic și Sense devin mai puțin „smart”

Conform Google, noi reglementări din UE vor duce la dispariția a două funcții importante de pe ceasurile Fitbit din seriile Versa, Ionic și Sense. Este vorba despre posibilitatea de a instala aplicații realizate de companii terțe din aplicația de mobil, dar și despre descărcarea de fețe de ceas care nu sunt dezvoltate direct de către Google. Practic, aceste ceasuri „smart” devin mult mai puțin „smart” odată cu acest update.

Doar funcțiile integrate în sistemul de operare Fitbit care vin preinstalate vor rămâne active pe dispozitivele din Europa, în timp ce selecția limitată de „fețe” de ceas rămâne cea implicită. Utilizatorii care folosesc aplicații sau design-uri „custom” pentru afișajul principal vor putea să le folosească în continuare și după ce accesul la ele dispare, dar nu le vor mai putea reinstala după ce intrăm în luna iunie 2024.

Dacă aveți un ceas Fitbit, sfatul Google este să instalați acum tot ce aveți nevoie de pe magazinul de fețe și aplicații. Din păcate, Google nu a oferit detalii despre legea care obligă compania să facă asta și nici dacă astfel de capabilități se vor întoarce în viitor în urma unor modificări la nivel software.

Lista ceasurilor Fitbit afectate

Ce avem însă este o listă cu modelele afectate. Dacă aveți un ceas dintre cele de mai jos, este important să rețineți că începând cu luna iunie, acestea nu vor mai putea instala aplicații și fețe de ceas noi care nu sunt produse de Google din aplicația Fitbit. Cele deja instalare rămân funcționale pe termen nedefinit. Dacă aveați în plan să cumpărați un astfel de ceas începând cu luna iunie, acesta nu va avea deloc acces la aceste funcții:

  • Fitbit Sense 2, Fitbit Sense
  • Fitbit Versa 4, Fitbit Versa 3, Fitbit Versa 2, Fitbit Versa Lite, Fitbit Versa
  • Fitbit Ionic

Etichete: , , , , ,

Sursa: via Android Authority