Boston Dynamics îl retrage pe Atlas, robotul său dansator

Scris de | 17 aprilie, 2024
Boston Dynamics îl retrage pe Atlas, robotul său dansator

Probabil că ai văzut în ultimii ani un videoclip în care personajul principal este Atlas, robotul dansator de la Boston Dynamics, care putea face și parkour, sărind, învârtindu-se în aer și demonstrând o mobilitate extraordinară pentru un robot. Creatorii săi au decis însă că este timpul ca Atlas să se odihnească și să „iasă la pensie”, anunțând că acesta va fi retras. „Atlas ne-a aprins imaginația, a inspirat noua generație de roboticieni și a sărit peste barierele tehnice din acest domeniu. Acum este timpul pentru robotul nostru hidraulic Atlas să se relaxeze” spun cei de la Boston Dynamics, care au publicat și un video care celebrează și momentele eșuate ale robotului, în care acesta cade sau nu reușește să îndeplinească o cerință, demonstrând cât de mult a evoluat Atlas.

Echipa care s-a ocupat de Atlas a reușit să creeze o mașinărie extrem de complexă, ce poate replica mișcările umane cu multă precizie. Atlas poate face inclusiv lucruri pe care mulți dintre noi nu putem, precum salturi înainte și înapoi sau parkour.

Nu este clar motivul pentru care Atlas a fost retras de Boston Dynamics, mai ales că în videoclipuri anterioare era indicat faptul că firma americană ar lua în considerare comercializarea lui Atlas pentru a lucra în diverse locații, precum depozitele. Se pare însă că Atlas nu s-a bucurat de același succes ca Spot când vine vorba de transformarea sa într-un produs. Cu toate astea, inginerii care au lucrat la acest proiect vor avea cu siguranță destule informații pe care le vor putea folosi mai departe. Retragerea lui Atlas ar putea însemna și că cei de la Boston Dynamics vor dezvălui un robot nou, mai bun, în viitorul apropiat.

Etichete: , , ,

Sursa: Boston Dynamics retires its remarkable Atlas robot