Tesla cheamă toate Cybertruck-urile în service deoarece există o problemă care poate pune în pericol viața șoferilor

Scris de | 19 aprilie, 2024
Tesla cheamă toate Cybertruck-urile în service deoarece există o problemă care poate pune în pericol viața șoferilor

Tesla a chemat în service toate cele 3.878 de Cybertruck-uri pe care le-a livrat până în prezent, din cauza unei probleme în care pedala de accelerație poate rămâne blocată, punând șoferii în pericol de accident.

Rechemarea pune punct unei săptămâni tumultuoase pentru Tesla. Compania a concediat mai mult de 10% din forța sa de muncă luni și a pierdut doi dintre cei mai importanți directori ai săi. Câteva zile mai târziu, compania le-a cerut acționarilor să voteze din nou pachetul masiv de compensație al CEO-ului Elon Musk, care fusese respins de un judecător la începutul acestui an.

Raportările despre problemele cu pedala de accelerație a Cybertruck-ului au început să apară în ultimele săptămâni. Tesla chiar ar fi oprit livrările camionetei în timp ce ar fi încercat să rezolve problema. Musk a declarat într-o postare pe X că Tesla „este foarte precaută” iar compania a raportat către autoritățile competente că nu era conștientă de niciun accident sau vătămare legată de problemă.

Compania a confirmat acum că pedala poate să se desprindă, fiind posibilă alunecarea acesteia și blocarea în ornamentul din jurul compartimentului pentru picior.

Tesla a declarat că a primit pentru prima dată o notificare despre unul dintre aceste incidente, de la un client, pe 31 martie, și apoi un al doilea pe 3 aprilie. Compania mai spune că va înlocui sau repara pedala de accelerație pe toate Cybertruck-urile existente. De asemenea, a informat autoritățile că a început să construiască Cybertruck-uri cu o nouă pedală de accelerație și că repară vehiculele aflate în tranzit sau aflate la centrele de livrare.

Etichete: , ,

Sursa: Tesla recalls the Cybertruck for faulty accelerator pedals that can get stuck