Cât de mare va fi noul iPhone 16 Pro Max, cu ecran de 6,9″, față de celelalte variante. FOTO

Scris de | 29 aprilie, 2024
Cât de mare va fi noul iPhone 16 Pro Max, cu ecran de 6,9″, față de celelalte variante. FOTO

Apple schimbă rar design-ul și dimensiunile telefoanelor sale, iar atunci când o face, are de obicei motive bine întemeiate. Deja modelele iPhone Pro Max și Plus sunt unele dintre cele mai mari din piață, fiind răspunsul direct la cererea pieței pentru ecrane cât mai mari, iar noile modele Pro din seria iPhone 16 ar urma să mai crească puțin. O imagine cu machetele întregii serii iPhone 16 ne arată cât de mari vor fi iPhone 16 Pro și Pro Max față de variantele „standard” și Plus, care vor rămâne la aceleași dimensiuni ca până acum.

Întreaga serie iPhone 16 va suferi schimbări minore de design

Unul dintre motivele pentru care Apple va crește dimensiunile celor două telefoane „Pro” este modulul de cameră. Acesta va fi, din nou, puțin mai mare decât în trecut, iar datorită dimensiunilor crescute, iPhone 16 Pro va primi un zoom 5x pentru prima dată, dar și o cameră ultrawide de rezoluție mai mare. Modulul de cameră este identic anul acesta și pe modelul Pro Max, iar ambele telefoane cresc cu 0,2” în diagonală, pentru a găzdui noile componente de la interior.

Atunci când pui telefoanele unele lângă celelalte, diferențele sunt evidente în termeni de dimensiuni, dar nu vorbim aici despre un salt major. Este un salt similar cu cel între iPhone 11 Pro Max și 12 Pro Max, care a fost de la 6,5 la 6,7”, dimensiunile generale rămânând similare.

sursa: Sonny Dickinson / X.com

Cei care preferă telefoane performante mai mici se vor supăra în special pentru alegerea unui ecran de 6,3” pe iPhone 16 Pro, care va fi mai greu de folosit cu o singură mână.

Capture Button, adevărata noutate pe noile telefoane Apple

Nici modelele iPhone 16 și 16 Plus nu scapă de schimbări de design. Acestea rămân la fel de mari, dar revin la design-ul camerelor de acum câțiva ani, când acestea erau poziționate vertical. Modulul de cameră este, de asemenea, mai mic, cu cele două camere încadrate într-o „insulă” de forma unei pastile, în timp ce blitz-ul iese din modul și rămâne singur undeva în dreapta.

Ce nu se vede în aceste imagini este Capture Button, noul buton capacitiv care ar trebui să fie poziționat undeva pe laterala din dreapta a telefoanelor. Acesta va oferi funcții de captură foto și video, focalizare rapidă sau declanșare sau chiar zoom, conform zvonurilor. Acest nou buton ar trebui să debuteze pe întreaga serie iPhone 16. Cu această ocazie modelele de bază primesc, de asemenea, Action Button, ceva ce seria iPhone 15 are deja.

Lansarea iPhone 16 este așteptată cândva în luna septembrie.

Etichete: , , , , ,

Sursa: X