WeTransfer limitează transferurile gratuite. Împinge utilizatorii către abonamente

Scris de | 19 decembrie, 2024
WeTransfer limitează transferurile gratuite. Împinge utilizatorii către abonamente

WeTransfer este unul dintre cele mai folosite servicii de filesharing din lume, în principal pentru că accesul la transferuri de sub 2 GB era până acum gratuit și nelimitat pentru toată lumea. Se pare că a venit însă momentul ca WeTransfer să încerce să împingă mai mulți utilizatori către planurile sale plătite, iar strategia adoptată este limitarea numărului de transferuri gratuite lunare pentru fiecare utilizator. Există însă și câteva îmbunătățiri care sunt adoptate odată cu această schimbare.

Bending Spoons, noul proprietar WeTransfer, aduce modificări majore serviciului de filesharing

Vestea proastă este că vei putea trimite fișiere prin WeTransfer doar de 10 ori pe lună pe planul „gratuit”, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie și de un cont pentru a face asta. Anterior, puteai doar să urci fișierele și să completezi căsuțele de e-mail pentru expeditor și destinatar. Vestea bună este că limita de transfer gratuit crește acum de la 2 GB per transfer la 3 GB, deci vei putea trimite fișiere mai mari, dar mai rare.

Utilizatorii de pe planul gratuit vor putea realiza „portaluri” nelimitate pe care le pot partaja cu alți utilizatori de pe platformă și vor putea proteja cu parolă toate transferurile. Odată cu această schimbare, cei care vindeau accesul la fișierele stocate pe serverele WeTransfer vor fi scutiți de „taxa” de 5% pe care serviciul o percepea.

Abonamentele WeTransfer noi vor începe de la 7 dolari americani pentru „Starter”, pentru aceleași beneficii de pe planul „Free”, dar cu limită de 300 GB per transfer. Abonamentul Pro dispare, însă Premium va fi redenumit în Ultimate, și va oferi utilizare fără limite la 25 de dolari pe lună.

Iată cum arată noile abonamente WeTransfer

WeTransfer Free

  • Caracteristici premium, deblocate: Include portaluri nelimitate, recenzii, cereri de fișiere și protecție prin parolă pentru fiecare transfer. Fără taxe pentru transferurile plătite.
  • Limită crescută pentru dimensiunea fișierelor: Puteți trimite fișiere de până la 3GB (în loc de 2GB).
  • Limită lunară de transferuri: Utilizatorii gratuiți pot efectua până la 10 transferuri și pot partaja până la 3GB de fișiere pe lună.

WeTransfer Starter – Cel mai accesibil plan de până acum!

  • Caracteristici premium (fost premium): Portaluri nelimitate, recenzii, cereri de fișiere și protecție prin parolă pentru fiecare transfer. Fără taxe pentru transferurile plătite.
  • Limită mai mare pentru dimensiunea fișierelor: Puteți trimite fișiere de până la 300GB.
  • Limită lunară de transferuri: Puteți efectua până la 10 transferuri și partaja până la 300GB de fișiere într-o perioadă de 30 de zile.

WeTransfer Ultimate – Un singur plan premium, nelimitat.

  • Fostele planuri Pro și Premium au fost unite: Toate beneficiile sunt acum într-un singur plan.
  • Clienții Premium își păstrează toate beneficiile existente.
  • Utilizatorii care se află pe planurile Pro, Plus, Distribute, Transfer sau Collaborate vor fi transferați la planul Ultimate la reînnoire. Consultați FAQ pentru mai multe informații despre această tranziție!

Pagina oficială de suport care anunță aceste schimbări spune că ar trebui să fie valabile începând cu 16 decembrie, însă WeTransfer încă afișează vechile planuri tarifare cu abonamentele Free, Pro și Premium cu beneficiile și prețurile vechi.

Se pare că schimbarea este împinsă de noua conducere a WeTransfer. Compania a fost cumpărată în luna iulie de Bending Spoons, o companie din Italia. Prețul nu a fost dezvăluit la momentul achiziției, dar WeTransfer avea atunci 80 de milioane de utilizatori activi lunar și doar 600.000 de abonați la serviciile plătite. Utilizatorii „free” erau expuși la reclame în timpul transferurilor, iar aceasta era o sursă mare de venit a companiei la acel moment.

La scurt timp după achiziție, Bending Spoons a disponibilizat 75% din angajații WeTransfer, iar acum limitează abonamentele gratuite și încearcă să atragă cât mai mulți utilizatori către abonamentele premium. Aceeași companie a cumpărat și aplicația Evernote în 2022 și a impus restricții foarte mari pe versiunea „free” a acesteia.

 

Etichete: , ,

Sursa: WeTransfer