Microsoft spune că a îmbunătățit viteza mai multor funcții ale browserului Edge, inclusiv pagina de setări. Site-urile se încarcă mai rapid și se elimină mai mulți timpi morți.
Actualizare pentru Microsoft Edge
Într-o nouă postare distribuită pe blogul Windows, Microsoft afirmă că a „atins o piatră de hotar majoră” în ceea ce privește îmbunătățirea vitezei interfeței utilizator Edge. Acum, browserului Microsoft îi ia mai puțin de 300 de milisecunde să înceapă să redea primele părți ale unui site web pentru utilizatori, fie că este vorba de text, imagini sau părți ale interfeței.
S-au orientat după un sistem de măsură cunoscut sub numele de First Contentful Paint (FCP), pe care Google a introdus-o în browserul său Chrome în 2017. Potrivit Microsoft, „cercetările din industrie arată că așteptarea mai mult de 300 până la 400 ms pentru conținutul inițial poate avea un impact semnificativ asupra satisfacției utilizatorilor”. Cu toate acestea, deși încărcarea primelor elemente ale unui site în mai puțin de 300 de milisecunde poate ajuta un browser să se simtă rapid și responsiv, FCP nu este o indicație a timpului necesar pentru încărcarea completă a unui site.
Îmbunătățirile vin în urma unor creșteri similare de performanță evidențiate de Microsoft în postările anterioare de pe blog. Au fost posibile datorită eforturilor continue ale companiei de a migra interfața cu utilizatorul Edge către o arhitectură WebUI 2.0 mai rapidă, care „minimizează dimensiunea pachetelor de cod și cantitatea de cod JavaScript care rulează în timpul inițializării interfeței utilizator”.
În februarie anul trecut, Microsoft a declarat că descărcările, istoricul și crearea de noi file de navigare privată ale Edge au fost, în medie, cu aproximativ 40% mai rapide. Compania spune că a livrat de atunci îmbunătățiri similare de performanță pentru 13 funcții suplimentare ale browserului, inclusiv setări care sunt mai receptive, ecran divizat care oferă acum „navigare aproape instantanee și mai puține întârzieri de încărcare” și o redare mai fluidă pentru funcția sa de Citire cu voce tare bazată pe inteligență artificială și axată pe accesibilitate.
În lunile următoare, Microsoft intenționează să introducă îmbunătățiri suplimentare de performanță pentru Edge, pentru funcții precum Previzualizarea imprimării și Extensii. Altă veste bună este că, conform testelor independente, browserul Edge consumă cea mai puțină baterie de pe laptop atunci când este utilizat pe drum.